Black Friday - Upp till 60% rabatt!

Populärt just nu

Våra mest sålda produkter

Sortera:

Våra bästa erbjudanden

Vad är historien bakom Black Friday?

Black Friday är känd världen över som höstens stora rea och startskottet för julhandeln. Black Friday härstammar från USA och uppstod på 60-talet. Den faktiska rea-dagen infaller på Thanksgiving i USA som varje år är den fjärde fredagen i november. Vi känner Black Friday som en rea-dag och startskott för julhandeln men ursprung till namnet är kanske inte vad du tror. Enligt en artikel från The New York Time har ordet “black” framför en veckodag blivit synonymt med en händelse som är allt annat än positivt. Exempelvis har vi Black Monday som var startskottet till börskraschen 1929, eller Black Tuesday som var dagen då börsen kraschade 1987. Utöver börskrascher har svarta veckodagar fått bära namnet för andra händelser som skogsbränder, bombningar, idrottsliga nederlag och andra mindre trevliga händelser. Så när det kommer till just Black Friday var denna dag från början inte betingad med något positivt. Det var nämligen polisen i Philadelphia som under 60-talet kallade denna Shopping-dag för Black Friday p.g.a kaos i trafiken, långa köer och bråk bland konsumenter som alla ville slås om de bästa erbjudandena. Efter försök att döpa om shoppingdagen till något annat gav handlarna till slut upp och anammade konceptet “Black Friday”. Och förmodligen är det än idag en mindre bra dag för handlarna när produkter vräks ut till priser så låga att det nästan är gratis. Skämt-å-sido. Black Friday är en festdag för konsumenterna och idag mer än någonsin. Du behöver inte ens köa för att göra din köp. Istället kan du i lugn och ro enkelt undersöka och jämföra vilka inköp du vill göra.

Black Friday 2020 med årets bästa erbjudanden på möbler & inredning

Hos Chilli vill vi ge dig de bästa erbjudandena på Möbler och inredning för hemmet. Håll utkik här för när onlineportarna öppnas den fjärde fredagen i november kommer det bli en fantastisk prisfest.

Några av de produktkategorier som vi kommer ha på REA är Belysning och lampor, Mattor, Sängar, Soffor, Fåtöljer och Matbord.

Genom att fortsätta använda websidan utan att ändra browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.
När websidan med tjänster används behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.