Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarens paketpriser - upp till 40% rabatt!

Visar 1 av 1 produkter

En citruspress är en köksapparat som används för att extrahera juice från citrusfrukter som apelsiner, citroner och grapefrukter. Den består vanligtvis av en konformad behållare där frukten placeras och en pressmekanism som pressar ner frukten mot en filterplatta. När frukten pressas ner, pressas juicen ut och samlas i en uppsamlingsbehållare eller direkt i ett glas. Citruspressar är populära för att de gör det enkelt att snabbt få färskpressad juice utan att behöva anstränga sig för att pressa frukterna för hand. De är också lätta att rengöra och tar minimalt med plats i köket.

Vanliga frågor om Citruspress

  • Kan man bara pressa citron i en citruspress?

    Ja, en citruspress är speciellt utformad för att pressa saften ur citrusfrukter som citroner, apelsiner och grapefrukter. Den är utrustad med en konformad presskona som effektivt extraherar saften genom att pressa frukten mot den roterande presskivan. Så ja, du kan använda en citruspress för att enbart pressa citroner.
  • Hur använder man en citruspress?

    För att använda en citruspress följer du dessa steg:

  • Finns det olika typer av citruspress?

    Ja, det finns olika typer av citruspressar. De vanligaste typerna är manuella citruspressar och elektriska citruspressar. En manuell citruspress är en enkel och handhållen press där du själv applicerar kraft för att pressa saften ur citrusfrukterna. Elektriska citruspressar å andra sidan är utrustade med en motor som gör jobbet åt dig. De är oftast mer effektiva och kräver mindre ansträngning, men kan vara dyrare än manuella pressar.