Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 2 av 2 produkter

En kaffekvarn, ibland även kallad espressokvarn, är en apparat som används för att mala kaffebönor till önskad konsistens. Kaffekvarnar kan vara manuella eller elektriska och finns i olika storlekar och prisklasser. Genom att använda en kaffekvarn kan man mala kaffebönor precis innan bryggning, vilket ger en färskare och mer aromatisk kopp kaffe. En espressokvarn är speciellt utformad för att mala kaffebönor till espressokaffe, som kräver en finare malning. Genom att använda en kvalitativ kaffekvarn eller espressokvarn kan man uppnå en högre kvalitet på sitt kaffe.

Vanliga frågor om Kaffekvarn & Espressokvarn

  • Vad kan man mala i en kaffekvarn?

    En kaffekvarn är utformad för att mala kaffebönor till olika malningsgrader, men det finns också andra saker som du kan mala i en kaffekvarn. Till exempel kan du använda den för att mala nötter, frön, kryddor eller torkade örter. Det är viktigt att rengöra kvarnen noggrant mellan användningar för att undvika att smakerna blandas.
  • Vilken typ av kaffekvarn rekommenderas för olika sorters kaffe?

    För olika sorter av kaffe rekommenderas olika typer av kaffekvarnar. Det finns främst två typer av kaffekvarnar: knivkvarnar och kvarnar med kvarnverk. Knivkvarnar är vanligare och mer prisvärda, men de ger en ojämn malning vilket kan påverka smaken negativt. Om du vill uppnå bästa möjliga smakrekommenderas en kvarn med kvarnverk, även kallad en burr-kvarn. Denna typ av kaffekvarn ger en jämn och finmalen kaffe som är idealisk för espresso eller pour-over bryggning. För grovmalning, som används för till exempel presskanna eller kaffebryggare, kan en kvarn med justerbara inställningar vara bra att ha. Det är viktigt att välja en kaffekvarn av hög kvalitet för att kunna få ut det bästa av ditt kaffe.
  • Hur ofta bör man rengöra en kaffekvarn?

    Det rekommenderas att rengöra en kaffekvarn efter varje användning för att undvika att smak och arom från olika kaffebönor blandas. Om du använder olika typer av kaffebönor kan det vara bra att rengöra kvarnen mellan varje användning. För att rengöra en kaffekvarn kan du använda en borste eller en fuktig trasa för att ta bort eventuella kafferester. Du kan också använda en speciell kaffekvarnsrengöring för att säkerställa att kvarnen är ordentligt rengjord.