categoryTopBlock
Värma

Riskokare

3st produkter

En riskokare är en fantastisk apparat som hjälper dig att laga perfekt ris varje gång utan krångel. Riskokare är en vanlig syn i asiatiska kök, men blir allt mer populära runt om i världen för sin bekvämlighet och användarvänlighet. Riskokare fungerar genom att mäta mängden vatten och ris och sedan koka riset tills allt vatten har absorberats. Det finns olika typer av riskokare med olika funktioner, inklusive ångkokning, för att tillaga grönsaker och annat på samma gång. Så om du vill laga perfekt ris utan ansträngning, är en riskokare ett måste i ditt kök!

Vilket ris till riskokare?

För att få bästa resultat i en riskokare är det bäst att använda en sorts ris som kallas för "sushiris" eller "japanskt ris". Detta ris har en hög andel stärkelse och blir därför klibbigt och mjukt när det kokas. Andra sorter som fungerar bra är basmatiris och jasminris. Det är viktigt att följa anvisningarna för din specifika riskokare och mängden ris och vatten som behövs.

Hur fungerar en riskokare?

En riskokare fungerar genom att mäta mängden ris och vatten i behållaren och sedan tillämpa värme tills allt vatten har kokats bort. När allt vatten har kokats bort så stängs riskokaren automatiskt av och riset hålls varmt i behållaren tills det är dags att servera. Vissa riskokare har också funktioner som låter dig ånga grönsaker eller kött samtidigt som du kokar riset.

Hur använder man en riskokare?

För att använda en riskokare, följ dessa steg:

  1. Tvätta riset i kallt vatten tills vattnet blir klart.
  2. Mät upp rätt mängd vatten och ris enligt riskokarens instruktioner.
  3. Häll riset och vattnet i riskokaren och sätt på locket.
  4. Starta riskokaren enligt instruktionerna.
  5. Vänta tills riskokaren signalerar att riset är klart.
  6. Låt riset vila med locket på i några minuter innan du öppnar locket och serverar.
Filtrera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)