Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 1 av 1 produkter

Sous vide är en metod för matlagning där råvaror tillagas genom att först vakuumförpackas och sedan tillagas i en kontrollerad vattentemperatur under en längre tid. Denna teknik uppfanns på 1970-talet och har sedan dess blivit populär bland professionella kockar och matentusiaster. Sous vide-metoden ger möjlighet att uppnå en exakt temperaturkontroll och jämn tillagning, vilket resulterar i saftigare, mer smakrik mat. Dessutom behåller råvarorna sina näringsämnen och naturliga smaker bättre jämfört med traditionella tillagningsmetoder. Sous vide-metoden används för att tillaga allt från kött och fisk till grönsaker och ägg.

Vanliga frågor om Sous vide

  • Hur länge ska köttet ligga i sous vide?

    Tiden som köttet ska ligga i sous vide beror på typen och tjockleken på köttet. Generellt sett rekommenderas följande riktlinjer för sous vide-tillagning av kött:

  • Vad är sous vide?

    Sous vide är en matlagningsmetod som innebär att man tillagar maten i en vakuumförpackning i en vattenbad med kontrollerad temperatur. Maten får tillagas under låg temperatur under en längre tid för att uppnå perfekt resultat. Sous vide används främst för att få kött och fisk att bli mört och saftigt, samtidigt som smaker och näringsämnen bevaras på bästa sätt.
  • Hur använder man en sous vide?

    För att använda en sous vide, följ dessa steg: