Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 1 av 1 produkter

En regnmätare är en anordning som används för att mäta mängden nederbörd som faller på en viss plats under en viss tidsperiod. Den vanligaste typen av regnmätare är en cylinderformad behållare med en trattliknande öppning upptill. När det regnar samlas regndropparna i tratten och rinner ner i behållaren. Genom att mäta den samlade mängden vatten kan man få en indikation på hur mycket regn som har fallit. Regnmätare används av meteorologer, jordbrukare och forskare för att övervaka och dokumentera nederbördsmönster och klimatförändringar.

Vanliga frågor om Regnmätare

 • Hur läsa av en regnmätare?

  För att läsa av en regnmätare behöver du först se till att mätaren är korrekt kalibrerad och placerad på en lämplig plats. När det har regnat, titta på mätaren för att se hur mycket regnvatten som har samlats.
 • Varför regnmätare?

  Regnmätare används för att mäta mängden nederbörd, framförallt regn, som faller på en viss plats under en viss tidsperiod. Genom att mäta regnmängden kan vi få en uppfattning om hur mycket regn som har fallit i ett område, vilket är viktigt för att förstå klimat och väderförhållanden.
 • Hur fungerar en regnmätare?

  En regnmätare är en anordning som används för att mäta mängden nederbörd, främst regn, som faller på en viss plats under en given tidsperiod. Den vanligaste typen av regnmätare är en trattliknande behållare med en mätsticka.
 • Hur exakt är en regnmätare?

  En regnmätare kan vara ganska exakt när det gäller att mäta regnmängden. De vanligaste typerna av regnmätare, som kallas för trattenmätare eller cylindermätare, kan ge en noggrannhet på cirka 1-2 millimeter. Det betyder att de kan mäta regn med en precision på ungefär en millimeter.