Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu - upp till 60% rabatt på sommarens utemöbler!

CHILLI MÖTER

Entusiasten & kreatören bakom @homebynicky

Vi har fått ta del av Nicky Behshads stilsäkra hem i avskalad skandinavisk stil och vi kan inget annat än att älska det. Nicky driver Instagram-kontot @homenynicky där hon delar med sig av renovering, inredning och mängder av inspiration.

Soffbord Burano 110 cm - Glas - Soffbord
Soffbord Burano 110 cm
Pris2 399 kr

 

Redan som barn älskade jag att gå omkring i möbelbutiker med min mamma och drömde om att få inreda egna rum i varuhusen.

 

 

Nickys väg till inredningsfantast

Mitt intresse för inredning har funnits så länge jag kan minnas. Redan som barn älskade jag att gå omkring i möbelbutiker med min mamma och drömde om att få inreda egna rum i varuhusen. Redan vid 13-årsåldern var jag på min tredje sovrumsmakeover - där väggarna gick från lila, till vita med röd fondvägg och sedan grå. Därifrån har det bara fortsatt och det tog verkligen fart när vi köpte vår första lägenhet och fick ännu friare händer!

Idag skulle jag beskriva min stil som neutral och skandinavisk. Jag älskar rena linjer, ljusa färger och naturmaterial som marmor, trä och linne. Samtidigt tycker jag om att blanda in lite personliga och unika detaljer som DIY-möbler samt egna konstverk för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Var ifrån hämtar du mest inspiration?

Jag får inspiration från alla håll och kanter. Från inredningstidningar, filmer, sociala medier, butiker, reklamkampanjer, och kanske det viktigaste av allt - my wild imagination. ​

 

Jag älskar rena linjer, ljusa färger och naturmaterial som marmor, trä och linne. Samtidigt tycker jag om att blanda in lite personliga och unika detaljer.

 

Så får du till den skandinaviska stilen

Den avskalade, skandinaviska stilen handlar mycket om att hålla det minimalistiskt och rent. Jag föredrar att använda neutrala färger såsom vitt och beige som bas samt addera inslag av svart, brun, trä och gröna växter för kontrast och liv. Jag väljer möbler och dekoration med rena linjer och enkel design men gillar att addera liv och texturer genom att blanda flera olika material.

Hur skapar man en genomtänkt röd tråd​ genom hemmet?

För att få till en röd tråd tycker jag att det är viktigt att ha en vision tidigt. Jag brukar börja med att välja ut en eller två stilar som jag vill ha genomgående i hemmet för att därefter bygga en mood board med möbler/dekoration som passar in i den stilen. Jag planerar mina inköp noggrant och testar alltid att redigera in möbler som jag funderar på i hemmamiljön för att säkerställa att det blir lika bra som jag tänkt mig innan jag lägger en beställning.

Det är en otrolig känsla att se sin vision komma till verklighet.

 

Det absolut roligaste med att renovera är att få sätta varenda liten detalj precis där man vill ha den. Första renoveringen vi gjorde var ganska basic, och för varje renovering därefter har jag kommit på fler och fler detaljer som gjort helheten perfekt för oss. Nu, flera renoveringar senare, är det ingenting som lämnats åt slumpen. Varenda eluttag har placerats med omtanke. Det är en otrolig känsla att se sin vision komma till verklighet.

Nästa projekt blir att inreda balkongen! Sen ska min gamla stol få en makeover och flytta in till kontoret, gästrummet behöver möbler, tavlor måste upp... Ja ni hör ju, projekten kommer inte ta slut på ett tag!​

Vilket är favoritrummet i lägenheten just nu?​

Vi har en öppen planlösning så jag fuskar lite och säger hela sällskapsutrymmet från vardagsrum till kök. Delvis för att det är det mest kompletta utrymmet, men framförallt för det blev så öppet och socialt med ett luftigt vardagsrum, en stor matplats och en ännu större köksö. En perfekt plats för såväl avkoppling som umgänge.​​

Nickys utvalda favoriter