Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu - upp till 60% rabatt på sommarens utemöbler!

CHILLI MÖTER

Inredaren & kreatören Josefine Gunhamre

Följ med hem till inspirerande Josefine Gunhamre i Gävle där hon tillsammans med maken och deras två hundar Frank och Buddy renoverar en charmig funkisvilla byggd 1933. Vi tar reda på hur hennes stil och inredningsintresse har förändrats från kedjehuset från 70-talet och lägenheten i 20-talsstil till dagens renoveringsprojekt. Med konstnärer i släkten kom det sig naturligt att pyssla med inredning och vara kreativ, vilket syns i Josefines fantastiska hem.

 

Min stil utvecklas och förändras lite från år till år. Idag är min stil lite mer färgstark men jag gillar fortfarande mönster, och blandar gärna både form och färg.

 

Caféset Marcus med 2 Reclinerfåtöljer m Dyna - Natur - Cafegrupp & cafeset
Caféset Marcus med 2 Reclinerfåtöljer m Dyna
Rabatterat Pris6 999 krOriginal Pris7 999 kr
 

Så förbereder Josefine för sommaren

Där vi bor just nu har vi en superhärlig brygga precis intill Gavleån där jag gärna spenderar en ledig sommardag. Det är inte mycket som slår en solig, varm dag där med ett dopp,  fågelkvitter och en bra bok.

På önskelistan står solsängar och en rymlig matgrupp till poolområdet

Utanför vårt nya hus har vi en stor pool på baksidan. Både omgivningen runt poolen och trädgården i sig behöver mycket jobb och kärlek av oss. Men när vi kommit så långt att vi kan sitta där och njuta skulle jag vilja ha riktigt härliga solsängar. Jag skulle även vilja ha ett stort matbord med många stolar för sommarens grillkvällar med släkt och vänner. 

Hur spenderar du helst en solig dag hemma i trädgården?

Jag skulle vilja säga på en luftmadrass i poolen med en bra podd i öronen och en glass i handen. Men den här sommaren kommer jag att spendera med verktyg i handen och arbetsbyxorna på. Förhoppningsvis även utomhus när vi ska riva en altanen och bygga nytt räcke.

 

Jag tycker om att låta inredningen präglas till viss del av husets själ och ålder men jag blandar gärna in moderna element också.

 

Renoveringsdrömmar och stilresor 

Vi har tidigare bott i ett kedjehus från 70-talet och i en lägenhet med 20-tals stil men har precis köpt en funkisvilla byggd 1933. Jag tycker om att låta inredningen präglas till viss del av husets själ och ålder men jag blandar gärna in moderna element också. Det är oftast så det blir personligt tycker jag.

Min stil utvecklas och förändras lite från år till år. Jag tror jag har fått en mognare stil nu än jag hade för 11 år sen när vi köpte vårt första hus. Jag hade inte inrett det på samma sätt idag som jag gjorde då. Idag är min stil lite mer färgstark men jag gillar fortfarande mönster, och blandar gärna både form och färg. ​

Har du ett favoritrum i det nya huset? ​

Vi har inte hunnit flyttat in än och är mitt uppe i en omfattande renovering, men jag har ändå hunnit känna in rummen och är ganska säker på att mitt framtida favoritrum kommer att vara vår matsal/vardagsrum. Där har vi fönster i tre olika väderstreck och solen lyser in så otroligt vackert där nu på våren. Jag ser mycket fram emot att få äta middagar där, mysa framför en varm brasa i höst och ha långa filmkvällar i soffan.

Det estetiska rinner i mitt blod kan man nästan säga. Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig med färg och form. Så att pyssla med inredning kom naturligt för mig.

 

Vi har konstnärer i släkten på båda mina föräldrars sidor, så jag är uppväxt med oljefärger, akvareller och målarböcker. Det estetiska rinner i mitt blod kan man nästan säga. Så att pyssla med inredning kom naturligt för mig. Jag färgkoordinerar gärna rum och tycker det är viktigt att ett hem har en röd tråd.​

Josefines bästa tips för att lyckas med färg och mönster​

Att testa på mer färg i sitt hem och blanda färger och mönster är något som kan kännas både ovant och läskigt. Då tycker jag att man ska med lite svagare kulörer, t.ex. pasteller, eller några mindre inredningsdetaljer i färg, som ett kuddfodral eller en ljuslykta, för att sedan successivt bygga upp mer känsla för färg i hemmet. Hittar man ett mönster man gillar i en tapet eller i en matta så kan man börja med att låta det vara det enda mönstret i rummet. Sen kan man addera ett till mönster och känna sig fram. ​

Jag brukar försöka hitta en palett som jag gillar och försöka hålla mig till den i ett rum. Att hitta 3-5 färger som harmonierar med varandra är ett bra sätt att få in mer färg.​

Shoppa stilen