Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 8 av 8 produkter
Vad är mer härligt än att tända en varm brasa och känna värmen sprida sig i rummet? För att få ut maximal värmeeffekt av din kamin kan en kaminfläkt vara en smart investering. Hos Chilli hittar du ett noga utvalt sortiment av kaminfläktar i olika modeller och storlekar, som hjälper till att fördela värmen jämnt i rummet. En kaminfläkt är också en energieffektiv lösning som kan hjälpa till att minska din energiförbrukning. Så tänd upp brasan och njut av en varm och mysig atmosfär hemma!

Vad är en kaminfläkt?

En kaminfläkt är en enhet som placeras på toppen av en kamin eller spis för att öka spridningen av varm luft i rummet. Kaminfläkten använder värmen från kaminen för att drivas och sprider sedan värmen genom att blåsa den varma luften i olika riktningar i rummet. Kaminfläkten kan hjälpa till att öka effektiviteten på din kamin och minska energikostnaderna genom att förbättra cirkulationen av varm luft i rummet.

Hur fungerar en kaminfläkt?

En kaminfläkt fungerar genom att utnyttja den varma luften som stiger upp från en vedkamin eller annan typ av kamin. Fläkten är vanligtvis placerad ovanpå eller bredvid kaminen och drivs av den varma luften som stiger uppåt. När fläkten börjar rotera drar den in den varma luften från kaminen och blåser ut den i rummet, vilket hjälper till att sprida värmen och öka effektiviteten av kaminen. Kaminfläktar kräver inte någon extern strömkälla och är tysta och energieffektiva.

Passar en kaminfläkt till alla typer av kaminer?

De flesta kaminfläktar är utformade för att passa de flesta typer av kaminer, men det är alltid bäst att kontrollera att fläkten är kompatibel med din kamin innan du köper den. Tänk på att fläkten måste placeras på en platt yta på toppen av kaminen för att fungera ordentligt.