Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 2 av 2 produkter

Kaminskydd och gnistskydd är viktiga tillbehör för eldstäder och öppna spisar för att förhindra att gnistor och aska sprids ut i rummet. Dessa skydd är designade för att maximera säkerheten och minimera risken för brand eller skador. Genom att placera ett kaminskydd eller gnistskydd framför elden kan du njuta av den värmande och mysiga atmosfären med extra trygghet och bekvämlighet.

Vanliga frågor om Kaminskydd

Hur stort gnistskydd behöver en öppen spis?

Storleken på gnistskyddet för en öppen spis kan variera beroende på spisens dimensioner och personliga preferenser. Generellt sett bör gnistskyddet täcka hela öppningen av spisen för att förhindra att gnistor och aska sprids ut i rummet. Det är viktigt att gnistskyddet är tillräckligt stabilt och robust för att motstå värmen från elden och förhindra att gnistor når fram till brännbara material. Det rekommenderas att man konsulterar tillverkarens anvisningar eller kontaktar en expert för att få rätt storlek på gnistskyddet för sin specifika öppna spis.

Hur mycket skydd runt kamin?

Det beror på vilken typ av kamin det är och vilka regler som gäller i ditt land eller region. Generellt sett rekommenderas det dock att ha ett skyddande avstånd på minst 1 meter runt en kamin för att undvika brandrisk och för att skydda omgivande material från att överhettas. Det kan också vara nödvändigt att ha ett brandskyddande material, som en eldfast skärm eller en vägg, mellan kaminen och omgivande ytor. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och rådgöra med en expert för att säkerställa att du uppfyller alla säkerhetskrav för din specifika kamin.

Är det viktigt att ha ett kaminskydd när man har barn?

Ja, det är viktigt att ha ett kaminskydd när man har barn. Ett kaminskydd hjälper till att förhindra att barnet skadar sig genom att sätta något i munnen och kvävas. Kaminskyddet monteras över spjälorna i spjälsängen för att hindra barnet från att ta sig ut genom dem. Det är en viktig säkerhetsåtgärd för att skydda barnet från eventuella faror.