Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Ljus & stearinljus

Gravljus

1 st produkter
Visar 1 av 1 produkter

Gravljus är små ljus som används för att lysa upp gravar och minnesplatser. Dessa ljus är speciellt utformade för att vara säkra att använda utomhus och brinner under en längre tid. Traditionellt sett är gravljus vita och tillverkade av stearin eller vax, men det finns också andra färger och material att välja mellan. Många människor tänder gravljus på gravar som en gest av respekt och för att hedra minnet av sina älskade. Dessa ljus kan ses som symboler för ljusets kraft och hoppet om att de förlorade aldrig kommer att glömmas.

Vanliga frågor om Gravljus

  • När får man sätta ljus på graven?

    I Sverige är det vanligt att sätta ljus på graven under högtiden Alla helgons dag, som infaller den första lördagen i november. Det är en tradition att besöka gravarna och tända ljus för att minnas och hedra de avlidna. Det är även vanligt att sätta ljus på graven vid andra högtider som jul, påsk och födelsedagar.
  • Hur länge brinner ett gravljus?

    Längden på tiden ett gravljus brinner kan variera beroende på storleken och typen av ljus. Generellt sett kan ett gravljus brinna i ungefär 24-48 timmar. Det finns dock också längre brinnande gravljus som kan hålla igång i upp till en vecka eller mer. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och placera gravljuset på ett säkert ställe där det inte finns risk för brand.
  • Kan man tända ett gravljus igen om det har slocknat?

    Ja, det går att tända ett gravljus igen om det har slocknat. Många människor tänder gravljus för att hedra och minnas sina nära och kära som har gått bort. Om ett gravljus slocknar kan man enkelt tända det igen genom att använda en tändsticka eller tändare.