Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 400 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE400

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 5 000 kr. 

Hur lång är en säng?

Hur lång är en säng och vilka mått har en king- & queen size säng? Vi svarar på vanliga frågor som brukar dyka upp om sängar.
02/28/2024
Dela artikel

Välj rätt längd & mått på din säng

Att välja rätt storlek på en säng är avgörande för en god natts sömn och för att skapa en harmonisk atmosfär i sovrummet. I denna guide kommer vi att titta på vanliga sängstorlekar, inklusive mått för queen size och king size sängar, för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för dina behov.

 • Hur stor är en queen size säng?

  En Queen Size säng är ett populärt val för par och enskilda som vill ha lite extra utrymme att sträcka på sig. Måtten för en Queen Size säng varierar något beroende på tillverkaren, men vanligtvis är måtten:

  Bredd: 160-180 cm

  Längd: 200-210 cm

  Dessa mått gör att en Queen Size säng är rymlig nog för två vuxna att sova bekvämt utan att ta upp för mycket plats i rummet.

 • Hur lång är en säng?

  När man väljer sängstorlek är det viktigt att inte bara tänka på bredden utan också på längden, särskilt om man är lång eller har en partner som är det. De vanligaste längderna för sängar är:

  Enkel: 190 cm

  Dubbel: 200 cm

  Queen Size: 200-210 cm

  King Size: 200-210 cm

  Att välja en säng med tillräcklig längd är avgörande för att undvika att fötterna hänger över kanten och för en bekväm sömnupplevelse.

 • Vilka mått har en king size säng?

  För de som vill ha maximalt utrymme är en King Size säng det perfekta valet. Med generösa dimensioner passar denna sängstorlek särskilt bra för par som vill ha gott om plats att sträcka på sig. Måtten för en King Size säng är vanligtvis:

  Bredd: 180-200 cm

  Längd: 200-210 cm

  Med sin imponerande bredd och längd erbjuder en King Size säng en lyxig och rymlig sömnupplevelse som är svår att slå.

Viktigt att välja rätt storlek på din säng

Att välja rätt sängstorlek är avgörande för din komfort och sömnkvalitet. Genom att förstå måtten för olika sängstorlekar, såsom Queen Size och King Size, kan du fatta ett informerat beslut som passar dina behov och rummets dimensioner. Kom ihåg att även om standardmåtten kan variera något mellan olika tillverkare, ger dessa riktlinjer en bra utgångspunkt för att välja din nästa säng.