Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Hörnsoffa

Hörnsoffa med divan

37 st produkter
Visar 24 av 37 produkter
12

Snyggt med hörnsoffa med divan

En hörnsoffa med divan är en funktionell och platsbesparande möbel som kombinerar en traditionell hörnsoffa med en förlängd divandel. Denna typ av soffa är utformad för att passa perfekt i hörnet av rummet, vilket gör den idealisk för att optimera utnyttjandet av utrymmet. Divandelen ger extra sittutrymme och komfort, och hörnsoffor med divan finns i olika storlekar, stilar och material för att passa olika inredningsstilar och behov. Det är ett populärt  möbelval för vardagsrum, lounge-områden och andra utrymmen där både komfort och funktionalitet är viktiga.

Vanliga frågor om hörnsoffa med divan

Vad är det för skillnad på schäslong och divan på en hörnsoffa?

En schäslong och en divan är båda delar av en hörnsoffa, men de skiljer sig åt i form och funktion:

Schäslong: En schäslong är en förlängning av sittytan på en soffa eller en hörnsoffa. Den är vanligtvis placerad på ena sidan av soffan och har en fast ryggstöd som är längre än själva sittytan. Schäslongen ger extra plats att sträcka ut benen och kan användas som en förlängning av sittplatsen för att skapa en avslappnad och bekväm loungestil.

Divan: En divan är också en förlängning av sittytan på en soffa eller en hörnsoffa, men den skiljer sig från schäslongen genom att den inte har en fast ryggstöd. Istället har divan en armstöd i ena änden och en öppen sida. Detta gör det möjligt att använda divan som en förlängning av sittplatsen eller som en plats att sträcka ut sig på, utan att begränsas av en fast ryggstöd.

Sammanfattningsvis kan man säga att skillnaden mellan en schäslong och en divan på en hörnsoffa ligger i utformningen av ryggstödet och hur de används. Schäslongen har ett fast ryggstöd och används för att sträcka ut benen och skapa en loungestil, medan divanen saknar ryggstöd och kan användas som en förlängning av sittplatsen eller som en plats att sträcka ut sig på.

Vad menas med divan vänster?

"Divan vänster" hänvisar till en hörnsoffa med divan där divandel är placerad på vänster sida när du står framför soffan. Det betyder att när du sitter på soffan kommer den förlängda delen att vara på din vänstra sida. Detta är en specifiering av placeringen av divanen i förhållande till soffans huvuddel och kan vara viktigt vid val av möbel och layout i ditt rum.

Vad är fördelen med en hörnsoffa med divan?

En av fördelarna med en hörnsoffa med divan är att den erbjuder extra sittutrymme och komfort. Divanen är en förlängning av soffan som ger möjlighet att sträcka ut benen och koppla av. Detta gör hörnsoffan med divan perfekt för att ligga och vila eller för att använda som en extra sovplats för gäster.

En annan fördel är att hörnsoffan med divan kan utnyttja utrymmet på ett effektivt sätt. Den passar perfekt i hörnet av rummet och tar inte upp lika mycket golvyta som en vanlig soffa och fotpall. Detta gör den idealisk för mindre rum eller för att skapa en mer öppen och rymlig känsla i större rum.

Utöver detta kan hörnsoffan med divan ofta anpassas efter individuella behov och önskemål. Det finns olika storlekar, material och färger att välja mellan för att passa olika inredningsstilar och smaker. Det gör att man kan skapa en personlig och unik möbel som passar perfekt i ens eget hem.