Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 400 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE400

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 5 000 kr. 

Bakredskap

Bak & pizzasten

2 st produkter
Visar 2 av 2 produkter

En bak- och pizzasten är en platta tillverkad av sten eller keramik som används för att baka bröd och pizza i ugnen. Stenen absorberar och håller värmen, vilket ger en jämn och krispig botten på pizzan och bakverken. Genom att placera stenen i ugnen under uppvärmning kan man skapa en liknande effekt som i en professionell stenugn. Att använda en bak- och pizzasten ger möjlighet att baka hemmagjord pizza och bröd med professionella resultat. Stenen kan även användas för att grilla mat utomhus och ger då en extra krispighet och smak.

Vanliga frågor om Bak & pizzasten

Kan man använda pizzasten i vanlig ugn?

Ja, man kan använda en pizzasten i en vanlig ugn. En pizzasten är utformad för att hålla och fördela värmen jämnt, vilket hjälper till att skapa en krispig botten på pizzan. För att använda en pizzasten i en vanlig ugn, bör du först placera stenen i ugnen och sedan förvärma ugnen till önskad temperatur. När stenen är varm kan du placera pizzan direkt på stenen och baka den som vanligt. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar för att undvika skador på stenen eller ugnen.

Vad är fördelarna med att använda en pizzasten vid hemmabakad pizza?

Att använda en pizzasten vid hemmabakad pizza har flera fördelar:

  • Jämnhet: Pizzastenen jämnar ut och sprider värmen jämnt över pizzabotten, vilket ger en jämnare och mer genomstekt pizza.
  • Krispighet: Pizzastenen absorberar fukt från pizzadegen och hjälper till att skapa en krispigare botten.
  • Hållbarhet: Pizzastenens material, vanligtvis keramik eller sten, kan klara av höga temperaturer och vara hållbara under lång tid.
  • Smak: Pizzastenen kan ge en unik smak åt pizzabotten, då den absorberar och släpper ifrån sig värme på ett sätt som andra bakplåtar inte kan göra.

Sammanfattningsvis kan användningen av en pizzasten förbättra resultatet vid hemmabakad pizza genom att ge en jämnare, krispigare och smakrikare pizzabotten.

Hur påverkar bakstenen och pizzastenen bakningstiden?

Både bakstenen och pizzastenen kan påverka bakningstiden på olika sätt.

En baksten eller pizzasten fungerar genom att absorbera och lagra värme, och sedan släpper ut den jämnt under bakningen. Detta gör att stenen blir varm och hjälper till att skapa en jämn och krispig botten på bröd eller pizza.

Eftersom stenen håller på värmen och släpper ut den jämnt, kan det leda till en snabbare bakningstid. Stenen hjälper till att fördela värmen jämnt över botten och kan påskynda tillagningen av degen.

Dessutom kan stenen hjälpa till att avlägsna fukt från degen, vilket också kan påverka bakningstiden. Genom att absorbera fukten från degen kan stenen bidra till att skapa en krispigare yta snabbare.

Så i allmänhet kan användningen av en baksten eller pizzasten förkorta bakningstiden och bidra till att skapa en bättre botten på bröd eller pizza.