Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Gryta & kastrull

Kastrull

4 st produkter
Visar 4 av 4 produkter

En kastrull är ett köksredskap som används för att koka, steka eller tillaga mat. Den är vanligtvis tillverkad av metall och har ett handtag för enkel hantering. Kastrullen har en rund form och en platt botten för att fördela värmen jämnt under matlagningen. Det finns olika storlekar och material att välja mellan, som rostfritt stål, gjutjärn eller aluminium. En kastrull är ett oumbärligt verktyg i köket, och används för att tillaga en mängd olika rätter, från soppor och såser till pasta och ris.

Vanliga frågor om Kastrull

  • Vad är skillnad på gryta och kastrull?

    En gryta och en kastrull är båda köksredskap som används för att tillaga mat, men det finns några skillnader mellan dem.
  • Hur vet man om en kastrull är tjockbottnad?

    Det finns några sätt att avgöra om en kastrull är tjockbottnad:
  • Vad händer om man använder fel kastrull på induktionshäll?

    Om man använder fel kastrull på en induktionshäll kommer den inte att fungera korrekt. Induktionshällar fungerar genom att generera ett magnetiskt fält som värmer upp kastrullen direkt. För att detta ska fungera måste kastrullen vara gjord av magnetiskt material, som exempelvis järn eller stål. Om man använder en kastrull som inte är magnetisk, som exempelvis aluminium eller koppar, kommer hällen inte att kunna generera värme i kastrullen och maten kommer inte att bli varm.