Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 2 av 2 produkter

En köttkvarn är en köksmaskin som används för att mala kött. Den består av en trumma med vassa knivar och en skruv som trycker köttet genom knivarna och maler det till önskad konsistens. Köttkvarnar kan användas för att mala olika typer av kött, som nötkött, fläskkött och kyckling. De är vanligt förekommande i både hushåll och restaurangkök, där de används för att göra egen köttfärs eller för att mala kött till korv. Köttkvarnar kan vara manuella eller elektriska och finns i olika storlekar och modeller för att passa olika behov.

Vanliga frågor om Köttkvarn

  • Hur fungerar en köttkvarn?

    En köttkvarn är en köksapparat som används för att mala kött till olika former, som exempelvis färs eller korvsmet. Den består vanligtvis av en stor trumma med ett eller flera skärverktyg, vanligtvis i form av roterande knivar eller skivor.
  • Vad kan man mala i köttkvarn?

    En köttkvarn kan användas för att mala olika typer av kött, såsom nötkött, fläskkött, lammkött och kycklingkött. Utöver kött kan man också använda köttkvarnen för att mala fisk, skaldjur och vissa grönsaker. Vissa köttkvarnar har även olika inställningar för att mala hårdare ingredienser som ben, vilket kan vara användbart för att göra benmjöl eller benbuljong.
  • Blir köttet bättre om man maler det i en köttkvarn hemma?

    Att mala köttet i en köttkvarn hemma kan ha vissa fördelar. Genom att mala köttet själv kan man ha bättre kontroll över kvaliteten på köttet och även välja vilka delar av köttet man vill använda. Det kan också ge möjlighet att skapa egna köttfärsblandningar och anpassa konsistens och smak efter personliga preferenser.