Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Julbelysning

Julgransbelysning

10 st produkter
Visar 10 av 10 produkter

Julgransbelysning är en av de mest centrala och traditionella delarna av juldekorationerna. Att pryda julgranen med vackra ljus är ett sätt att skapa en varm och inbjudande atmosfär och julkänsla i hemmet under julen. Oavsett om du föredrar varmvita ljus eller färgglada lampor så hittar du ett stort utbud av julgransbelysning som passar din smak och stil hos oss på Chilli.

Varifrån kommer traditionen att ha julgransbelysning ifrån?

Traditionen med att dekorera julgranen med ljus har sina rötter i Tyskland under 1700-talet. Först användes levande ljus för att belysa julgranen, men med tiden har de ersatts av elektriska lampor för att minska risken för brand. Julgransbelysning har sedan dess blivit en viktig del av julpyntet i många länder runt om i världen.

Hur hänger jag bäst upp min julgransbelysning?

Många är vi som varje år försöker trassla upp vår julgransbelysning som av någon outgrundlig anledning alltid har trasslat ihop sig när den legat nerpackad under året. Trasslet undviker du enkelt genom att, istället för att hänga upp julgransbelysningen i cirklar runt julgranen, så hänger du den vertikalt nerifrån och upp. Vill du verkligen slippa trasslet kan du införskaffa en sladdlös julgransbelysning.

Hur många lampor behöver jag till min julgran?

Antalet lampor som behövs för din julgran beror på storleken på julgranen och din personliga smak. En allmän riktlinje är att använda 100 små lampor per 30cm av höjden på julgranen. Är det däremot ljus liknande julgransbelysning du har behöver du avsevärt färre ljuskällor på din julgransslinga.