Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Glödlampor & ljuskällor

Vilken typ av glödlampa ska jag välja?

39 st produkter
Visar 24 av 39 produkter
12

Glödlampor är en viktig del i ett hem som man inte alltid tänker på. En glödlampa är ljuskällan till den mesta belysningen i vårt hem. Det finns en stor mängd olika typer av glödlampor att välja på: klassiska glödlampor, LED, halogen och lågenergi. 

Vanliga frågor och svar om glödlampa

  • Behöver jag tänka på vilken form på glödlampan jag ska ha?

    Formen på en glödlampa har betydelse för vilken typ av lampa den ska placeras i. Till taklampor och vägglampor vill du gärna ha ett horisontellt ljus. Då ska du ha klotformade glödlampor som sprider ett behagligt ljus. Kronljusformade glödlampor passar bra till kristallkronor. Formen på glödlampan sprider ett ljussken som liknar levande ljus.
  • Vad är kelvin?

    För att veta vilken färgtemperatur en lampa har refereras det till kelvin. Ju högre tal desto kallare uppfattar vi ljuset. Varmt ljus ligger vanligtvis på 2700 K. Tumregeln lyder som så: lågt kelvintal ger varmt ljus (2 700-3 300 K) och högt kelvintal ger kallt ljus (4 000 K).
  • Hur mycket ström drar en glödlampa?

    En klassisk glödlampa förbrukar mer energi än energisnåla alternativ. När det kommer till en klassisk glödlampa går ca 5% av strömmen åt att få tråden att glöda och resterande energi försvinner ut som värme. Är du istället på jakt efter ett mer energisnålt alternativ är det led, halogen och lågenergiglödlampor du ska titta på.