Alla Glödlampor
Glödlampor

Vilken typ av glödlampa ska jag välja?

213Glödlampor
Kampanj

Glödlampor är en viktig del i ett hem som man inte alltid tänker på. En glödlampa är ljuskällan till den mesta belysningen i vårt hem. Det finns en stor mängd olika typer av glödlampor att välja på: klassiska glödlampor, LED, halogen och lågenergi. Den klassiska glödlampan förbrukar mer energi än mer energisnåla alternativ. Med den klassiska glödlampan går ca 5% av strömmen åt till att få tråden att glöda och övrig energi försvinner ut som värme. Därför är LED, halogen och lågenergi glödlampor ett mer energisnålt och miljövänligt val. 

Det finns många olika typer av glödlampor att välja på och det är inte alltid helt lätt att veta vilken man ska välja. Så vad är du skillnaden på vanlig glödlampa, halogen, LED och lågenergi?

 

Traditionell glödlampa

Traditionella glödlampor med glödtråd och glaskupa ger ifrån sig ett varmt och stämningsfullt sken. Det är lika mycket en snygg inredningsdetalj som belysning. Idag är användningen av den traditionella glödlampan påväg ner eftersom det finns många energisnåla och miljövänliga alternativ. Trots detta är den traditionella glödlampan fortfarande populär och används flitigt. 

 

Glödlampa med LED

LED-lampan är helt klart det mest energisnåla alternativet till vanlig glödlampa. En LED-lampa drar upp till 50% mindre ström och håller nästan 10 gånger längre än en vanlig glödlampa. Du förbrukar alltså oräkneligt antal vanliga glödlampor på samma livslängd som för en LED-lampa.  

 

Lågenergilampor

Lågenergilampor är ytterligare ett energisnålt alternativ till vanliga glödlampor men inte fullt lika energisnåla som LED. Lågenergilampor är ca fem gånger så effektiva som traditionella glödlampor. Lågenergilampor har dessutom har en design som liknar vanliga glödlampor vilket gör det till ett utmärkt mer miljövänligt alternativ till den traditionella glödlampan.

 

Halogen

Halogenlampor är effektiva jämfört med traditionella glödlampor, men inte jämfört med LED eller lågenergi. En halogenlampa drar ungefär hälften så mycket energi som traditionella glödlampor och håller håller dubbelt så länge. 

 

Inredningsidéer för glödlampor

Det finns många exempel på hur du kan inreda snyggt med glödlampor! Till exempel kan du skapa ett unikt arrangemang genom att hänga flera glödlampor tillsammans från taket i olika höjder och plötsligt har du skapat din egen häftiga lampa! Eller varför inte låta en gammaldags glödlampa med synlig glödtråd och stor kupa stå i centrum? Gammeldags glödlampor är särskilt snygga i kombination med en lampa i mässing eller koppar. Kanske vill du sätta upp en ljusslinga med glödlampor i olika färger i läshörnan i vardagsrummet för att skapa mysfaktor? Med dimbara glödlampor kan du själv bestämma ljusstyrkan och smidigt justera den efter behov. 

 

På Chilli hittar du mängder av billiga glödlampor online! Lys upp ditt hem idag! 

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Serie
Bredd
Längd
Höjd
Färg
Stil
Pris
Utseende
Leverans inom 2-6 vardagar
Kampanj