Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 5 av 5 produkter

Sparbössa och spargris är populära sätt att spara pengar. Båda är små behållare som används för att samla mynt och sedlar. En sparbössa är vanligtvis tillverkad av metall eller plast och har en liten öppning där pengarna kan sättas in. En spargris å andra sidan har en liten öppning på toppen och en öppning i botten för att kunna tömma den när den är full. Sparbössor och spargrisar finns i olika former och designer och är ofta använda för att lära barn att spara. Det är ett roligt och enkelt sätt att hålla koll på sina pengar och nå sina sparingsmål.

Vanliga frågor om Sparbössa & spargris

Hur öppnar man en spargris?

För att öppna en spargris behöver du först hitta öppningen eller luckan på spargrisens undersida eller botten. Många spargrisar har en liten gummitätning eller en plastplugg som kan tas bort för att öppna spargrisen. Om du inte hittar en lucka kan du behöva använda en skruvmejsel eller ett annat verktyg för att försiktigt bända upp botten av spargrisen. Var noga med att vara försiktig så att du inte skadar själva spargrisen eller innehållet när du öppnar den.

Hur väljer jag en sparbössa eller spargris som passar olika åldrar och intressen?

När du väljer en sparbössa eller spargris som passar olika åldrar och intressen kan du tänka på följande faktorer:

 • Ålder: För yngre barn kan det vara lämpligt att välja en sparbössa eller spargris med enklare funktioner och roliga färger eller motiv. För äldre barn och tonåringar kan du välja en sparbössa eller spargris som är mer stilren eller har en design som passar deras intressen.
 • Intressen: Tänk på vilka intressen personen har. Om de till exempel gillar sport kan du välja en sparbössa eller spargris med en fotboll- eller hockeytema. Om de gillar djur kan du välja en sparbössa eller spargris med ett djurmotiv. Det finns många olika teman att välja mellan.
 • Funktioner: Vissa sparbössor eller spargrisar har extra funktioner, som att räkna mynt eller spela musik när man sätter i pengar. Du kan välja en sparbössa eller spargris med sådana funktioner om du tror att det skulle vara uppskattat.
 • Material: Spargrisar och sparbössor kan vara tillverkade av olika material, som keramik, plast eller trä. Tänk på vilket material som passar bäst för den person du köper till, med tanke på ålder och intressen.

Vilka kreativa och dekorativa alternativ finns för sparbössor och spargrisar som kan addera en personlig touch till inredningen?

Det finns många kreativa och dekorativa alternativ för sparbössor och spargrisar som kan lägga till en personlig touch till inredningen. Här är några idéer:

 • Keramiska sparbössor i olika former och färger, som djur eller föremål, kan vara ett roligt och dekorativt alternativ.
 • Träspargrisar med utsmyckningar eller handmålade mönster kan lägga till en naturlig och rustik touch till inredningen.
 • Glas- eller porslinspargrisar med vackra mönster eller färgade detaljer kan vara eleganta och dekorativa.
 • DIY-spargrisar, där du kan dekorera och anpassa en vanlig sparbössa med material som färg, glitter, pärlor eller tyg.
 • Spargrisar i form av bokstäver eller siffror som representerar namn, initialer eller siffror med personlig betydelse kan vara en unik och personlig dekoration.
 • Spargrisar i form av rese- eller semesterdestinationer kan vara ett sätt att visa dina drömresor eller ge en nostalgisk touch till inredningen.
 • Spargrisar som är en del av ett större dekorativt arrangemang, som en hylla med flera sparbössor i olika storlekar och stilar, kan skapa en intressant och personlig inredningsdetalj.

Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer en kreativ och dekorativ sparbössa eller spargris definitivt att addera en personlig touch till din inredning.