Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 2 av 2 produkter

En handdukstork vattenburen är en praktisk och energieffektiv lösning för att hålla handdukarna torra och varma i badrummet. Denna typ av handdukstork ansluts till det befintliga värmesystemet i hemmet och värms upp med hjälp av varmt vatten. När handdukarna hängs på torken sprids värmen jämnt över ytan, vilket gör att de snabbt torkar och hålls fritt från fukt och dålig lukt. En vattenburen handdukstork är också miljövänlig och bidrar till att minska energiförbrukningen i hemmet. Dessutom ger den en extra lyxig känsla av varma handdukar efter varje dusch eller bad.

Vanliga frågor om Handdukstork vattenburen

Hur kopplar man vattenburen handdukstork?

För att koppla en vattenburen handdukstork behöver du ansluta den till ditt varmvattensystem eller centralvärmesystem genom att installera rör och en värmeventil. Placera handdukstorken på önskad plats och se till att en professionell VVS-installatör utför anslutningen korrekt för att garantera både korrekt funktion och säkerhet. Det är viktigt att överväga handdukstorkens placering och att följa expertråd för att säkerställa en korrekt installation.

Det är alltid rekommenderat att konsultera en certifierad VVS-installatör om du är osäker på hur du ska koppla in din handdukstork.

Kan man ha en handdukstork istället för element?

Tekniskt sett ja, men det är inget som rekommenderas. En handdukstork är speciellt utformad för att värma upp och torka handdukar, men kan också ge en viss mängd värme till rummet. Handdukstorkar är vanligtvis mindre effektiva än traditionella element när det gäller att värma upp ett helt rum, så det kan vara nödvändigt att ha ytterligare värmekällor om man väljer att använda en handdukstork som huvudsaklig värmekälla.

Hur fungerar vattenburen handdukstork?

En vattenburen handdukstork är ansluten till ett centralvärmesystem eller en separat värmekälla och fungerar genom att cirkulera varmt vatten genom rören i handdukstorken. När det varma vattnet strömmar genom rören värms handdukstorken upp och avger värme till handdukarna eller tvättarna som hängs på den.

Handdukstorken har vanligtvis en termostat som reglerar temperaturen och håller vattnet vid önskad temperatur. Genom att cirkulera det varma vattnet jämnt genom rören kan handdukstorken effektivt värma handdukarna och torka dem snabbare än om de hängdes upp på en vanlig torkställning.

Det finns olika typer av vattenburna handdukstorkar, såsom radiatorer eller elektriska varianter. Men oavsett vilken typ det är, är grundprincipen densamma - att använda varmt vatten för att värma handdukarna och torka dem effektivt.