Skippa sidhuvud och gå vidare.

Semestertider - shoppa till hem och uteplats!

Kategorier

Bordsdekoration

Glasunderlägg

87 st produkter
Visar 24 av 87 produkter
1
...
4

Glasunderlägg är en enkel men effektiv detalj som kan lyfta din dukning till nya höjder. De hjälper inte bara till att skydda bordsytan eller duken från glas och muggar, utan kan också vara en fin inredningsdetalj i sig själva. Hos Chilli hittar du glasunderlägg i olika material, färger och mönster för att kunna skapa olika intressanta dukningar under årets gång. Låt dig inspireras av vårt utbud och fynda glasunderlägg hos oss på Chilli.

Varifrån kommer uppfinningen med glasunderlägg?

Glasunderlägg har funnits sedan glas började tillverkas på industriell nivå under 1800-talet. De ursprungliga glasunderläggen var vanligtvis tillverkade av papper eller filt, men med tiden blev glasunderlägg av glas alltmer populära. Idag är glasunderlägg ett vanligt förekommande tillbehör vid bordet och kan hittas i en mängd olika material och designstilar.

Hur många glasunderlägg behöver jag?

Antalet glasunderlägg som behövs beror på storleken på bordet och antalet gäster. En allmän riktlinje är att ha minst ett glasunderlägg per person och en extra i fall av spill eller om en gäst önskar ha två glas samtidigt. Det är alltid bättre att ha för många än för få glasunderlägg, så räkna gärna med några extra för oväntade gäster eller tillfällen.

Kan jag använda glasunderlägg på ett glasbord?

Ja, glasunderlägg kan användas på ett glasbord för att skydda ytan mot repor och märken. Se till att välja glasunderlägg som är mjuka eller har en mjuk undersida för att undvika skador på glasytan. Var också försiktig med att inte lämna glasunderlägg på glasbordet under en längre tid, eftersom fuktighet kan fastna under dem och orsaka fläckar eller märken.