Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Ramar & tavelram

Fotoram

27 st produkter
Visar 24 av 27 produkter
12

En fotoram är en dekorativ ram som används för att visa och skydda fotografier. Den kan vara tillverkad av olika material som trä, metall eller plast och finns i olika storlekar och stilar för att passa olika typer av bilder och inredningsstilar. Fotoramar är populära att använda för att visa upp familjefoton, semesterbilder eller konstverk. De kan placeras på väggar, hyllor eller bord för att skapa en personlig touch i hemmet eller på kontoret. Fotoramar kan även vara en fin presentidé till någon som vill ha en speciell bild framme på ett elegant och stilfullt sätt.

Vanliga frågor om Fotoram

Är det skillnad på fotoram och tavelram?

Ja, det finns en skillnad mellan en fotoram och en tavelram. En fotoram är vanligtvis mindre och används för att rama in och visa upp fotografier. Den är oftast gjord av material som trä eller plast och kan ha en enklare design. En tavelram å andra sidan är oftast större och används för att rama in och visa upp konstverk eller tryck. Den kan vara mer påkostad och tillverkad av material som trä eller metall. Skillnaden ligger alltså i storlek, användningsområde och design.

Vad bör man överväga när man väljer fotoramar som passar olika rum och bilder?

När man väljer fotoramar som passar olika rum och bilder bör man överväga följande faktorer:

  • Rumsstil: Tänk på rummets stil och inredning. Välj en fotoram som kompletterar rummets estetik och färgscheman.
  • Bildstorlek: Bestäm vilken storlek på fotoramen som bäst passar bilden du vill rama in. Tänk på att olika bilder kan kräva olika storlekar för att få bästa effekt.
  • Material: Fotoramar finns i olika material som trä, metall, plast eller glas. Välj ett material som passar både rummets stil och bildens karaktär.
  • Ramdesign: Fotoramar finns i olika designstilar som klassisk, modern, vintage eller minimalistisk. Välj en ramdesign som passar både rummet och bildens stil.
  • Placering: Tänk på var du tänker placera fotoramen i rummet. En större ram kan vara mer lämplig för att bli en fokuspunkt på en vägg, medan mindre ramar kan passa bra på en hylla eller en skrivbord.
  • Personlig smak: Slutligen är det viktigt att välja en fotoram som du själv tycker om och som speglar din personliga stil och preferenser.

Hur mycket större än fotot bör fotoramen vara?

Det rekommenderas att fotoramen ska vara något större än fotot för att ge en visuell effekt och möjliggöra inramning av fotot. En vanlig tumregel är att fotoramen bör vara cirka 2-5 cm större än fotot på alla sidor. Detta ger utrymme för eventuell passepartout (en vit eller färgad kant runt fotot) och hjälper till att framhäva och skydda fotot.