Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Juldukning - Tips till perfekt dukning till jul

Inspiration juldukning - Mysig och trivsam dukning till jul

Julen är en tid av glädje, familj och förstås utsökta måltider. Men vad är en festmåltid utan en förtrollande dukning? I denna guide ska vi dela med oss av våra bästa tips och idéer för att skapa den perfekta juldukningen.

 

Välj tema och färgpalett  

Välj en färgpalett som passar ditt tema, exempelvis rött och grönt för en traditionell dukning eller silver och vitt för en modern känsla. Juldukningen bör återspegla julens magi och värme. Använd traditionella färger och mönster men våga även tänka nytt.

Dukningen är mer än bara tallrikar och bestick. Det är ett sätt att sätta stämningen för hela måltiden.

Vackra dukar till juldukningen!

Tips till juldukning

Röda och gröna detaljer - Dessa klassiska julfärger skapar genast en festlig känsla.

Julduk - En julinspirerad duk kan vara basen för hela din dukning.Om du önskar, använd också matchande löpare och bordsunderlägg för att förstärka temat.

 

Skapa en stämningsfull belysning

Levande ljus skapar en mysig atmosfär och passar alla julbord. Använd ljusstakar, värmeljus och stearinljus i olika höjder för att skapa djup och intresse. Om du har plats, överväg att lägga till en ljusslinga eller små batteridrivna LED-lampor som lindas runt dekorationer eller placeras i genomskinliga vaser.

Ljusslingor sätter stämningen på julbordet

Juldukning med naturliga inslag 

Granris, kottar och bär kan ge en rustik känsla, vilket skapar en naturnära och hemtrevlig atmosfär. Dessa naturliga inslag är perfekta för att skapa en lugn och inbjudande miljö. Genom att arrangera dem i vaser, som bordsdekorationer eller i kransar, kan du enkelt föra in en bit av den skandinaviska skogen in i ditt hem. Denna stil passar utmärkt med material som trä, linne och grovt tyg, vilket ytterligare förstärker den rustika charmen.

Dekorera bordet med julpynt 

Använd julgranspynt såsom kulor, stjärnor och glitter för att dekorera bordet. Se till att de passar ditt valda tema och färgpalett.

Dekorera julbordet med girlanger & julgranskulor

Lägg till personliga detaljer 

Skapa personliga placeringskort med gästernas namn för att göra dem välkomna och uppskattade. Placera små julklappar vid varje plats för en personlig och överraskande touch. Märk upp rätterna - Sätt ut små skyltar för att visa vad varje rätt är, särskilt bra om du har gäster med allergier.

 

Servis & centerpiece

Serveringsfat - Variera olika höjder och storlekar för att presentera maten. Använd juliga servetter, skedar och gafflar för att höja stämningen. 

Centrepiece - Skapa en imponerande mittpunkt, kanske en julkrans eller ett stort ljusarrangemang.

Magisk jul med Chilli

Julen är verkligen en magisk tid, och med rätt dukning kan du göra din julmiddag ännu mer minnesvärd. Skapa en minnesvärd juldukning och imponera på dina gäster med hjälp av vårt fantastiska sortiment av juldekorationer på Chilli. Låt ditt julbord lysa upp med gnistrande julgranspynt, värmeljus och stämningsfull belysning.

Hoppas att denna guide inspirerar dig att tänka kreativt och att skapa en dukning som speglar din personliga stil och julens ande. God Jul!

Läs också! Inspiration julpynt

Läs också! Julklappstips - Julklappar

Mer inspiration på juldukning