Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Inspiration - Magi i ditt fönster med julstjärna

Inspiration & tips julstjärna

Julen är en tid av ljus och värme, och vad kan vara mer stämningsfullt än att dekorera ditt fönster med en vacker julstjärna? En Adventsstjärna är inte bara en traditionell dekoration utan inger också en festlig atmosfär i hemmet. I den här artikeln ger vi inspiration på olika typer av stilar, hur du sätter upp och positionerar din julstjärna för maximal effekt och harmoni i ditt hem.

 • Hur sätter man upp en julstjärna?

  Att hänga upp en julstjärna i fönstret är enkelt och kan göra stor skillnad i ditt rum. Följ dessa steg för att säkerställa att din stjärna hänger både säkert och stilfullt.

  Välj rätt plats

  Bästa platsen för en julstjärna är vanligtvis i mitten av fönstret. Det ger en symmetrisk och balanserad look.

  Använd en stark krokhållare

  Se till att krokhållaren du använder är tillräckligt stark för att hålla stjärnans vikt. Självhäftande krokar kan vara ett bra alternativ om du inte vill borra i väggen eller fönsterkarmen.

  Justera sladden 

  Om din julstjärna är elektrisk, se till att sladden är lång nog och placera den så att den inte hänger ned eller är i vägen.

 • Hur får man julstjärnan att hänga rakt?

  Det kan ibland vara en utmaning att få julstjärnan att hänga rakt. Här är några tips:

  Balansera vikten 

  Om din stjärna hänger snett, prova att försiktigt justera viktfördelningen. Ibland kan det hjälpa att flytta lite där sladden är fastklämd.

  Använda små justeringar

  Ibland kan även små justeringar i hur kroken är positionerad göra en stor skillnad.

  Dubbelkolla upphängningen

  Se till att kroken är helt rakt. Använd en nivå för att dubbelkolla.

Inspiration - En vacker julstjärna till ditt fönster

Skapa en varm och inbjudande atmosfär med julstjärna

Julstjärnor i fönstret är inte bara vackra att se på från insidan, de ger också ditt hem en välkomnande och varm utstrålning sett från utsidan. Du kan:

Kombinera med annan belysning

Använd ljusslingor eller andra juldekorationer tillsammans med din julstjärna för att skapa en ännu mer festlig känsla.

Variera storlekar och stilar

 Använd olika storlekar och stilar av julstjärnor i olika fönster för en unik och personlig touch.

Lek med färger på julstjärnor

Välj en julstjärna i en färg som kompletterar din övriga juldekoration eller interiör för en harmonisk look.

Inspiration julstjärna

Julstjärnor finns i en mängd olika stilar som kan komplettera ditt hem och din personliga inredningsstil. Här är en översikt över några populära stilar av julstjärnor som kan inspirera dig.

Klassiskt skandinavisk stil

Dessa julstjärnor är ofta gjorda i papper eller tunn metall och har en enkel, ren design. Färgerna är vanligtvis traditionella, som vitt, rött eller guld. De utstrålar en minimalistisk och klassisk skandinavisk känsla.

Moderna och samtida design

För en mer modern känsla finns det julstjärnor med unika, samtida former och designelement. De kan inkludera ovanliga geometriska former eller innovativa material som akryl eller moderna metaller.

Tips på jultextilier som kompletterar din julstjärna

Rustik och naturinspirerad

För en mer rustik känsla finns det julstjärnor i naturmaterial som trä eller med naturinspirerade motiv. Dessa stjärnor kan ha en mer handgjord känsla och passar bra i ett hem med andra naturliga element.

Glamorösa och glittriga julstjärnor

För dem som föredrar lite extra glitter och glamour under julen finns det stjärnor med glittriga, skimrande eller spegelliknande ytor. Dessa kan vara i metalliska färger som silver eller guld och lägger till en lyxig touch till din juldekoration.

Oavsett vilken stil du väljer, kan julstjärnan fungera som en vacker centralpunkt i ditt fönster och bidra till den magiska julstämningen. Tänk på att välja en stil som harmoniserar med din övriga juldekoration och som speglar din personliga smak och stil.

Läs också! Inspiration julpynt

Läs också! Julklappstips - Julklappar