Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Sovrum inspiration beige 

Sovrum inspration natur - Lugnande & rogivande

Det är något särskilt med beige och naturtoner som gör dem till en tidlös favorit i inredningsdesign. Dessa nyanser påminner oss om jorden, sanden och stenarna - element som vi intuitivt finner lugnande. När vi önskar att skapa en oas av lugn i vårt hem är beige och naturtoner det perfekta valet för sovrummet.

  • Varför beige och naturtoner i sovrummet?

    Beige är en neutral färg som ger en känsla av balans och lugn. Naturtoner går aldrig ur mode och fungerar bra med många andra färger. Beige är en basfärg som kan accentueras med ljusare eller mörkare toner beroende på personlig smak. Dessutom, när beige kombineras med naturmaterial som trä, linne och ull, skapas en helhet som främjar en naturlig och harmonisk känsla i rummet.

  • Vilka färger passar ihop med beige sovrum?

    Beige i ett sovrum är en flexibel bas som kan kombineras med en mängd färger för att skapa en harmonisk inredning. Ett ljus och luftigt utseende uppnås genom att matcha beige med vitt och krämiga toner. För en mjuk och romantisk känsla, är ljusa pasteller som ljusrosa eller lavendel ett utmärkt val. Jordnära toner som brun och grön ger en naturinspirerad atmosfär, medan en kombination med grått ger en modern och sofistikerad känsla. För en djärvare kontrast kan beige sättas mot mörkblått, vilket skapar en elegant look. Lägg även till metalliska accenter som guld eller koppar för en touch av lyx. Vid val av färger, tänk på den stämning du vill uppnå och hur olika nyanser samspelar i rummet.

Inspiration & tips för ett beige sovrum med naturtoner

Textilier, textilier, textilier! Vi kan inte säga det nog. Textilier sätter pricken över iet i vilket rum som helst. När du vill åt en lugnande design i naturtoner kan du använda dig av linne-lakan i en mjuk beige ton som inbjuder till vila. Ullplädar i naturtoner, perfekt för kyligare nätter.

Gardiner i organiska material, som bomull eller linne, i ljusa jordtoner.

Hitta rätt Filt & pläd

Hitta rätt Vita gardiner

Hitta rätt Beige gardin

Inspiration - Plädar till beige sovrum

Möbler & dekor i beige sovrum 

Använd dig av trämöbler, ljusa träslag som ek eller björk förstärker den naturliga känslan.

Dekor i sten och keramik är en annan accent som sätter edge på ditt rum, exempelvis lampfötter, krukor eller skålar. Gröna växter passar också ypperligt med ett beige sovrum, välj mellan bland annat fikus eller monstera för att tillföra liv och luftighet.

Hitta rätt Beige säng

HItta rätt Träsäng

Vackra sängbord i trä för ett beige sovrum

Belysning

Använd LED belysning med varmt ljus för att förstärka den mysiga känslan.En golv- eller Bordslampa med en skärm i ett naturligt material skapar stämningsbelysning.

Mysig & stämningsfull belsysning

Några sista tips för din design! 

Utnyttja skillnaden mellan släta och grova ytor. Att kombinera olika texturer skapar djup i ditt sovrum. Genom att  lägga till några mörkare bruna eller gröna accenter skapar du kontrast och förstärker den beige paletten. Naturliga detaljer som trädekorationer, stenar eller snäckskal kan läggas till för att förhöja den naturliga känslan.

Beige och naturtoner i sovrummet är en sann hyllning till naturen och det lugn den kan ge oss. Genom att kombinera dessa toner med naturmaterial skapas ett rum som känns harmoniskt och inbjudande, perfekt för vila och avkoppling.

Läs också! Tapeter sovrum inspiration

Läs också! Inspiration - Mörkt sovrum