Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 400 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE400

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 5 000 kr. 

Tvätta tyngdtäcke

Hur är egentligen bästa sättet att tvätta ett tyngdtäcke? Vi har skrivet ihop några tips och rekommendationer på hur du bäst tar hand om ditt tyngdtäcke så att du kan njuta av det många år framöver.
03/04/2024
Dela artikel

Så ska du tvätta du ditt tyngdtäcke för bästa resultat

Ett Tyngdtäcke kan erbjuda många fördelar för sömnen och välbefinnandet, men det är viktigt att veta hur man tvättar och tar hand om det på rätt sätt för att behålla dess kvalitet och funktion. Här är några tips för att tvätta ditt tyngdtäcke effektivt och säkert.

Tvätta tyngdtäcket

Följ dessa steg för att tvätta ditt tyngdtäcke på bästa sätt

  • Kontrollera tvättinstruktionerna på ditt tyngdtäcke för att se om det är maskintvättbart eller om det kräver särskild vård.
  • Om det är maskintvättbart, välj ett skonsamt tvättprogram med låg centrifugeringshastighet, tänk på att många tvättmaskiner har en max kapacitet på 4-8 kg, säkerhetsställ att tvättmaskinen klarar av vikten.
  • Använd ett milt tvättmedel och undvik att använda blekmedel eller starka kemikalier som kan skada materialet eller tyngderna.
  • Efter tvättning, se till att tyngdtäcket är helt torrt innan du använder det igen för att undvika mögel- eller luktbildning.

Ska man då torktumla tyngdtäcket efter tvätt?

Det är inte rekommenderat att torktumla tyngdtäcken eftersom de ofta är fyllda med tunga material som kan bli skadade eller förlora sin form om de utsätts för hög värme. Dessutom kan torktumling medföra risk för att tyngdtäcket blir ojämnt fördelat inuti fodralet eller att sömmarna skadas. Att låta tyndtäcket lufttorka på en plan yta är att rekommendera.

Tips!

Om du använder fodral eller påslakan till ditt tyngdtäcke kan du undvika att tvätta det genom att ta ut tyngdtäcket med jämna mellanrum och lufta det. Det håller dig sig fräscht länge och får en längre hållbarhet.

Kom ihåg!

Var noga med att följa tillverkarens tvättinstruktioner och använd endast rekommenderade metoder och produkter för att tvätta ditt tyngdtäcke. Det kommer att säkerställa att det fortsätter att ge dig den bästa möjliga sömnen och vila.

 

Tyngdtäcke och sköna täcke

Läs också!