categoryTopBlock
Sängkläder

Påslakan

2st produkter

Påslakan är ett viktigt element i sängkläder. Det är det yttersta lagret av lakan som täcker madrassen och skyddar täcket eller filten. Påslakan finns i olika storlekar för att passa olika sängar och kan vara tillverkade av olika material som bomull, satin eller linne. De finns också i olika färger och mönster för att matcha olika inredningsstilar. Påslakan är enkla att ta av och tvätta, vilket gör det enklare att hålla sängen ren och fräsch. Att välja rätt påslakan kan ge en extra touch av komfort och stil till sovrummet.

Vanliga frågor om Påslakan

Hur stort är ett vanligt påslakan?

Ett vanligt påslakan för en enkelsäng i Sverige är vanligtvis 150 cm x 210 cm. För en dubbelsäng är det vanligt med ett påslakan som är 240 cm x 220 cm. Det finns dock olika storlekar och variationer av påslakan på marknaden, så det kan vara bra att kontrollera storleken på din säng och läsa produktbeskrivningen innan du köper ett påslakan.

Hur tvättar man påslakan?

För att tvätta påslakan kan du följa dessa steg:

  1. Ta bort eventuella fläckar genom att försiktigt behandla dem med fläckborttagningsmedel eller tvättmedel.
  2. Sortera påslakanen efter färg och material.
  3. Läs tvättinstruktionerna på påslakanets etikett för att vara säker på rätt tvättemperatur och tvättprogram.
  4. Använd ett skonsamt tvättmedel och fyll tvättmaskinen till hälften för att ge påslakanen tillräckligt med utrymme att röra sig.
  5. Tvätta påslakanen på rätt temperatur och program enligt tvättinstruktionerna.
  6. Efter tvätt, häng eller torktumla påslakanen enligt materialinstruktionerna.
  7. När påslakanen är torra, stryk dem om det behövs eller vik dem snyggt för förvaring.

Genom att följa dessa steg kommer dina påslakan att hålla sig fräscha och rena.

Kan man inreda med påslakan?

Ja, man kan absolut inreda med påslakan! Påslakan kan vara en fin och prisvärd lösning för att förnya och förändra utseendet på sängen eller soffan. De finns i olika färger, mönster och material, vilket gör det möjligt att skapa olika stilar och atmosfärer i rummet. Påslakan kan användas som överkast eller som dekoration på soffor och fåtöljer för att ge en mjuk och inbjudande känsla. Dessutom kan de enkelt bytas ut eller tvättas, vilket gör det enkelt att uppdatera inredningen efter säsong eller humör.

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Leverans inom 2-6 vardagar