Skippa sidhuvud och gå vidare.

Semestertider - shoppa till hem och uteplats!

Kategorier

Parasoll bäst i test

När solen skiner och du längtar efter en skön dag utomhus, är ett pålitligt och stilfullt parasoll en oumbärlig följeslagare. Vi har jämfört tre olika parasoller från olika prisklasser för att ge dig de bästa rekommendationerna. Låt oss dyka in i världen av parasoller och upptäcka vilka som står ut som de allra bästa!
01/02/2024
Dela artikel

Bäst i test parasoll 2024

Oavsett om du är ute efter skugga på terrassen, vid poolen eller i trädgården, är rätt parasoll avgörande för din komfort och skydd mot solens starka strålar. I det här testet har vi jämfört och utvärderat 3 olika parasoller för att hjälpa dig hitta den perfekta modellen som passar just dina behov och preferenser. Från robusta, vindtåliga alternativ till stilfulla och lättmanövrerade designval, låt oss guida dig till det idealiska parasollet som kommer att göra din sommar både svalare och mer njutbar.

 

Resultatet i bäst i test parasoll 2024

Delad första plats! Bäst i test, Frihängande parasoll med LED

Finns i 7 olika färger     ➕Roterbart

Frihängande parasoll med LED och stålstång 250x250 cm svart - Svart - Hängparasoll
 • +4

Frihängande parasoll med LED och stålstång 250x250 cm svart

Svart
Nytt lägre pris
Pris2 974 kr
Bra köp

 • Hur har vi jämfört parasollerna i testet?

  Vi har jämfört parasoller från olika prisklasser, vi har jämfört pris, storlek, möjligheter till olika färger, hur enkelt det är att rotera, material samt om parasollfot ingår.

 • Hur stort parasoll ska man ha?

  Storleken på parasollet du bör välja beror på flera faktorer, inklusive storleken på området du vill skugga, typen av möbler det ska täcka, och hur mobilt du vill att parasollet ska vara. Här är några riktlinjer.

  • För matplatser -  Om du vill skugga en matplats utomhus, som en matbordssats, bör parasollet sträcka sig över bordet med minst 60 cm på varje sida. Till exempel, för ett bord som är 120 cm brett, bör parasollet ha en diameter på minst 240 cm.
  • För loungemöbler - För att skapa skugga över loungemöbler eller solstolar, överväg storleken på möbelgruppen och hur mycket område du vill skugga. Ett större parasoll på 300 cm i diameter eller mer kan behövas för att täcka en större loungegrupp.
  • Portabilitet - Större parasoller ger mer skugga men kan vara tyngre och mindre mobila. Om du behöver flytta parasollet ofta, kan ett mindre och lättare parasoll vara mer praktiskt.
  • Utrymme och vindförhållanden - Tänk på utrymmet där parasollet ska placeras. I trånga utrymmen eller områden med starka vindar kan ett mindre parasoll vara mer lämpligt för att undvika att det välter.
 • Vilken färg på parasoll är bäst?

  Valet av färg på ett parasoll beror på flera faktorer, inklusive estetiska preferenser, funktionella behov och miljön där det ska användas. Här är några aspekter att överväga när du väljer färg.

  • Värmeabsorption - Mörkare färger tenderar att absorbera mer värme än ljusare färger. Om du bor i ett mycket varmt klimat eller om parasollet ska placeras i ett område med direkt och intensivt solljus kan ett ljusare parasoll vara ett svalare val.
  • UV-skydd - Oavsett färgen är det viktigt att parasollet erbjuder effektivt UV-skydd. Vissa tyger har speciell UV-resistent beläggning för extra skydd.
  • Estetik och design - Välj en färg som kompletterar din utomhusmöbler och den övergripande designen av din utomhusmiljö. Naturfärger som beige, grå och gröna toner brukar vara populära för att de smälter väl in i de flesta miljöer.
  • Smuts och underhåll - Ljusare färger visar smuts och fläckar tydligare än mörkare färger. Om du är orolig för underhåll och rengöring kan en mörkare färg vara ett mer praktiskt val.
  • Ljusgenomsläpp - Tänk på hur mycket ljus du vill att parasollet ska släppa igenom. Ljusare färger kan skapa ett mjukare, mer diffust ljus under parasollet.

 

Delad första plats! Bäst i test Frihängande parasoll med LED

Finns i 7 olika färger     ➕Roterbart

4,5 poäng!

Bedömt Kommentar Poäng
Prisklass Mellan 4
Färgalternativ 7 alternativ 5
Ingår fot Ja 5
Djup 250 cm 3
Roterbart Ja 5
Material Polyester 5
    27

Delad bäst i test! Frihängande parasoll med LED och stålstång 250x250 cm 

Detta stilfulla parasoll med inbyggda LED-lampor är ett utmärkt alternativ för att ge skugga och skydda mot solens UV-strålar.

Tillverkat av blekningsbeständig polyester, erbjuder det här parasollet utmärkt skydd mot solen och är dessutom enkelt att underhålla. Med sina 24 solenergidrivna LED-lampor tänds din uteplats upp automatiskt, vilket skapar en trevlig och inbjudande atmosfär i skymningen. Parasollet kommer med en robust korsfot som ger ökad stabilitet. Dess unika design möjliggör justeringar i olika vinklar och 360-graders rotation för att effektivt blockera solen. En stark stålkonstruktion och 8 robusta ribbor ger parasollet dess stadighet och lång livslängd. Det är utrustat med en vevmekanism som gör det enkelt att fälla upp och ner. Parasollet är lätt att sätta ihop.

Observera att det rekommenderas att applicera en vattenavvisande spray på tyget om parasollet kommer att utsättas för ihållande regn.

 


 

Delad första plats! Bäst i test, Frihängande parasoll med aluminiumstång

Lågt pris     ➕Enkel att underhålla

4,5 poäng!

 

Bedömt Kommentar Poäng
Prisklass Låg 5
Färgalternativ 2 alternativ 3
Ingår fot Ja 5
Djup 300 cm 4
Roterbart Ja 5
Material Polyester 5
    27

Delad Bäst i test, Frihängande parasoll med aluminiumstång 300 cm svart

Detta stilrena parasoll är ett idealiskt val för att ge skugga och skydda mot solens UV-strålar.

Tack vare tillverkningen i blekningsresistent polyester erbjuder det här parasollet utmärkt solskydd och är enkelt att underhålla. En robust korsfot bidrar till ökad stabilitet. Med sin unika design kan du enkelt justera parasollets vinkel för att effektivt blockera solen i dess nedgång. En kraftig metallstolpe i kombination med 6 starka ribbor garanterar parasollets stabilitet och hållbarhet. Det här trädgårdsparasollet öppnas smidigt med dess vevmekanism och är enkelt att sätta ihop.

 


 

Andra plats! Parasoll Vienna Lyx 350 cm

Generös skugga     ➕Står stadigt

4,3 poäng!

Bedömt Kommentar Poäng
Prisklass Premium 3
Färgalternativ Ett alternativ 3
Ingår fot Ja 5
Djup 395 cm 5
Roterbart Ja 5
Material Polyester 5
    26

Andra plats! Parasoll Vienna Lyx 350 cm

Introducerar Parasoll Vienna Lyx 350 cm – en sann definition av elegans och funktionalitet för din utomhusmiljö. Detta imponerande parasoll kombinerar sofistikerad design med praktisk användbarhet, perfekt för alla som söker skugga och stil i ett.

Med en imponerande höjd på 245 cm, en bredd på 345 cm och ett djup på 395 cm, erbjuder Parasoll Vienna Lyx 350 cm ett generöst skuggområde, perfekt för att skydda större sittgrupper eller matplatser utomhus.

Tillverkat av 100% polyester, är detta parasoll inte bara visuellt tilltalande utan också hållbart och tåligt mot väderförändringar. Tyget ger effektivt skydd mot solens UV-strålar, samtidigt som det är lätt att rengöra och underhålla.

Medföljande fot säkerställer att Parasoll Vienna Lyx 350 cm står stadigt och säkert, oavsett om det är en solig eftermiddag eller en blåsig dag.

Den unika rektangulära formen gör att parasollet passar perfekt över rektangulära matbord eller längre sittbänkar, och skapar en harmonisk och välbalanserad utomhusmiljö.

Med sin moderna och lyxiga utformning blir detta parasoll en centralpunkt i din trädgård eller på din terrass. Det är det idealiska valet för dig som vill förena funktionalitet med en touch av klass.

 

Läs också! Inspiration pergola - 5 populära modeller

Läs också! Inspiration utekök

Säkra uteplatsen med rätt parasoll