Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Inspiration pergola

Att ha en pergola är en sann trädgårdsdröm. I den här artikeln kommer vi med lite tips och inspiration på olika pergolor och vi listar även våra topp 5 bäst säljande pergolor så att du enkelt kan se hur andra tänker och väljer. Häng med oss!
12/21/2023
Dela artikel

Pergola - Inspiration och tips

En pergola kan förvandla din trädgård, altan eller uteplats till en charmig och inbjudande utomhusmiljö. Denna artikel är tillägnad att ge dig inspiration och praktiska tips för att skapa en vacker och funktionell pergola som kompletterar ditt hem och trädgård.

Pergola på altan och trädäck

Att bygga en pergola på en altan eller ett trädäck kan skapa en avgränsad och mysig plats för avkoppling och underhållning. Här är några idéer:

Integrera med existerande struktur - En pergola som är konstruerad för att smälta samman med ditt hem ger en enhetlig och genomtänkt design.

Fristående pergola - Skapa en egen mysig oas i din trädgård, använd som samlingsplats för trevliga middagar eller bara mysigt häng och en plats att kura upp i. 

Materialval - Trä är det mest traditionella valet, men metall eller kompositmaterial kan också erbjuda en unik estetik och mindre underhåll.

Uteplats pergola - Inspiration på det där lilla extra

En pergola på uteplatsen ger en skön skugga och ett dekorativt element till din trädgård. Tips att lägga till 👇

Växter och blommor - Klätterväxter som rosor eller vinstockar kan skapa en levande, grönskande pergola.

Belysning - Lägg till strålande ljusslingor eller hängande lyktor för en magisk atmosfär på kvällarna.

Våra 4 mest populära pergolor

 

Pergola med Hopfällbart Tak 395x295x245 - Svart - Pergola

Pergola med Hopfällbart Tak 395x295x245

Svart
Kampanj
Rabatterat Pris4 499 krOriginal Pris4 999 kr

1. Comfort Garden Pergola - Svart

Förvandla din trädgård till en underbar utomhusretreat med Comfort Garden Pergola med Hopfällbart Tak. Denna pergola, som utstrålar en kombination av elegans och modern design, är den ultimata tillägget till ditt hem, skapar ett härligt utomhusrum för avkoppling och umgänge.

Det hopfällbara taket erbjuder mångsidighet, så att du kan anpassa mängden sol och skugga efter dina önskemål, och därmed öka din njutning av utomhuslivet.

Konstruerad med hållbarhet i åtanke, är denna pergola tillverkad av noggrant utvalda material som tål väderpåverkan. Dess robusta aluminiumram och det högkvalitativa polyestertyget kombinerar hållbarhet med estetisk tilltalande design, vilket garanterar att din pergola blir en bestående del av din trädgård.

2. Comfort Garden Pergola - Vit

Lyft din utomhusmiljö med Comfort Garden Pergola med Hopfällbart Tak, en elegant och praktisk tillägg till din trädgård. Denna sofistikerade pergola är designad för att bli en naturlig förlängning av ditt hem, skapar en fridfull plats för avslappning och samvaro i det fria.

Det innovativa hopfällbara taket låter dig anpassa mängden sol och skugga efter behov, vilket ger dig kontroll över din utomhuskomfort. Denna flexibilitet gör det möjligt att njuta av utomhuslivet i alla väder.

Tillverkad med högkvalitativa material, erbjuder pergolan både hållbarhet och stil. Den robusta aluminiumramen i kombination med det hållbara polyestertyget ger en hållbar konstruktion som tål väder och vind, samtidigt som den behåller sin estetiska charm.

3. Pergola Lazio - Grå

Introducerar Pergola Lazio Grå – den perfekta fusionen av modern design och praktisk funktionalitet för din trädgård eller uteplats. Med dess sofistikerade grå färgschema och robusta konstruktion, är Pergola Lazio Grå en elegant lösning för att skapa en unik och bekväm utomhusmiljö.

Pergola Lazio är utformad med en modern estetik i åtanke. Dess stilrena grå metallstomme och matchande gråa tak i polyester ger en samtida känsla som kompletterar alla utomhusmiljöer, från klassiska till moderna.

Med en stomme tillverkad i tålig grå metall och ett tak i högkvalitativt polyester, är Pergola Lazio designad för att stå emot elementen och förbli ett blickfång i din trädgård år efter år.

 

4. Pergola Motordrivet - Vit

Introducerar Pergola Motordrivet – en toppmodern lösning för din trädgård eller uteplats som kombinerar elegant design med banbrytande teknik. Med sitt iögonfallande vita tak och matchande vita metallstomme är Pergola Motordrivet en symbol för sofistikation och modernitet.

Denna pergola utstrålar en känsla av lyx med sin rena vita färg och slanka design. Den passar perfekt in i alla moderna utomhusmiljöer och ger ett stilfullt tillskott till din trädgård.

Med en höjd på 246.5 cm, en bredd på 300 cm, en längd på 400 cm och en diameter på 500 cm, erbjuder denna pergola ett generöst utrymme för avkoppling och underhållning. Dessutom, med en vikt på 130 kg, står den stadigt och säkert.

Frågor och svar om pergola

 • Hur hög ska en pergola vara?

  En pergola bör vara tillräckligt hög för att skapa en rymlig känsla, vanligtvis mellan 2,5 och 3 meter.

 • Hur stor pergola får man bygga?

  När det gäller att bygga en pergola, varierar reglerna och bestämmelserna beroende på var du bor. Generellt sett finns det dock några vanliga riktlinjer som de flesta bör tänka på:

  • Bygglov
   I många kommuner kan du behöva söka bygglov för att bygga en pergola, speciellt om den är en permanent struktur som är fäst vid ditt hus. Det är viktigt att kontrollera med din lokala byggnadsnämnd för att få reda på specifika krav.
  • Storleksbegränsningar
   Det kan finnas begränsningar för hur stor en pergola får vara baserat på tomtens storlek. Vanligtvis får pergolan inte täcka en för stor del av tomten och bör vara proportionerlig i förhållande till huset och trädgården.
  • Höjdbegränsningar
   Det kan också finnas begränsningar för hur hög pergolan får vara. Dessa höjdbegränsningar är till för att säkerställa att pergolan inte skymmer grannarnas utsikt eller ljusinsläpp.
  • Placering
   Placeringen av pergolan på tomten kan vara reglerad. Till exempel kan det finnas regler om hur nära pergolan får placeras i förhållande till tomtgränser eller grannens fastighet.
  • Design och material
   I vissa områden kan det finnas estetiska riktlinjer eller regler för vilka material som får användas för att pergolan ska smälta in i omgivningen.

  Generellt sett är det bästa rådet att alltid konsultera med din kommun innan du påbörjar bygget av en pergola. De kan ge dig specifik information om de regler och bestämmelser som gäller i just ditt område. Att följa dessa regler är viktigt för att undvika framtida problem eller extra kostnader för att göra ändringar i strukturen.

 • Vad betyder pergola?

  Ordet "pergola" härstammar från det latinska ordet "pergula", vilket betyder utskjutande tak eller avskärmad område.

 • Vad kostar en pergola?

  Kostnaden för en pergola varierar beroende på storlek, material och om du bygger själv eller anlitar en entreprenör. Priserna kan variera från några tusen till tiotusentals kronor. Hitta rätt Pergola

 • Vad kostar det att bygga en pergola?

  Kostnaden för att bygga en pergola beror på faktorer som materialval, storlek och om du behöver professionell hjälp. Ett DIY-projekt kan vara mer kostnadseffektivt men kräver tid och kunskap.

En pergola är inte bara ett vackert tillägg till din utomhusmiljö, utan också en mångsidig struktur som kan anpassas efter dina behov och önskemål. Oavsett om du vill skapa en mysig läshörna, en utomhusmatsal eller en blomstrande grönskande reträtt, erbjuder en pergola oändliga möjligheter att förbättra din trädgård och uteplats. Kom ihåg att planera noggrant och välja rätt material och design för att säkerställa att din pergola blir en långvarig och njutbar del av ditt hem.

Läs också! Inspo trädäck & svar på vanliga frågor

Läs också! Dynbox bäst i test