Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Lägga trall på balkong

Guide till att lägga trall på balkong

Att lägga trall kan förvandla din balkong till en trevlig och inbjudande plats. Vi finns här för att komma med tips på hur du enkelt får till en fantastisk balkong med vackert och hållbart trall.

Att lägga trall på balkongen 

 • Innan du börjar, mät ytan noggrant för att bestämma hur mycket material som behövs.
 • Välj material, trall kommer i olika material som trä, komposit och plast. Varje material har sina fördelar och underhållsbehov.
 • Rengör ytan, se till att balkongens yta är ren och jämn.
 • Underkonstruktion, använd lämpliga reglar för att skapa en stabil grund.
 • Dränering, se till att det finns tillräcklig dränering för att undvika vattenskador.

Tips - Snyggt balkongtrall - Supersnabbt att lägga

WPC-plattor som är designade för enkel och snabb montering, kan sammanfogas utan behov av verktyg. Plattorna, som är utrustade med ett djupt texturmönster, står emot både vatten och varierande väderförhållanden. Tillverkade av en blandning av trä och plast, erbjuder WPC-plattorna en kombination av hållbarhet och miljövänlighet, samtidigt som de är enkla att sköta om.

 

Stilrent grått trall till balkongen

Klassiskt brunt balkongtrall

Balkongmatta som komplement

Komplettera ditt balkongtrall med en snygg balkongmatta. Välj mellan stilrena neutrala mattor till iögonfallande färgglada mattor som kommer i blickfånget direkt. Komplettera gärna med levande växter, ljuslyktor och plädar för att sätta hela stilen.

Vanliga frågor om att lägga trall på balkong

 • Var börjar man lägga trall?

  Startpunkt: Börja vid den längsta raka kanten, oftast mot en byggnad eller balkongkant.

  Riktning: Lägg trallen i riktning mot huvud utsikten eller i den riktning som är mest estetiskt tilltalande.

 • Vilket håll ska man lägga trall?

  Med eller mot längden: Trallbrädorna kan läggas antingen längs med eller tvärs mot underkonstruktionens riktning, beroende på önskad design och struktur.

 • Lägga trall, vilken sida upp?

  Spårade eller släta sidor: Många trallbrädor har en spårad och en slät sida. Traditionellt väljer man den spårade sidan uppåt för bättre grepp, men en slät sida kan vara lättare att hålla ren.

 • Vad kostar det att lägga trall?

  Material och arbete: Kostnaden varierar beroende på materialtyp och om du gör jobbet själv eller anlitar en professionell. Räkna med allt från några hundra till flera tusen kronor per kvadratmeter.

 • Hur tätt ska man lägga trall?

  Mellanrum: Lämna ett mellanrum på ca 5-8 mm mellan trallbrädorna för att tillåta expansion och dränering.

  Att lägga trall är ett projekt som kan förhöja utseendet på din uteplats eller balkong. Genom att följa dessa riktlinjer och använda rätt tekniker kan du skapa en hållbar och vacker yta som du kan njuta av i många år framöver.

Slutord om att lägga trall på balkong

Att lägga trall kan verkligen höja estetiken och komforten på din balkong, och skapa en utomhusyta som du kan njuta av under många år framöver. Med rätt förberedelser, material och tekniker är det ett projekt som kan ge stor tillfredsställelse och en känsla av prestation. Oavsett om du väljer att göra det själv eller anlita en professionell, är en balkong med trall ett fantastiskt sätt att utnyttja utomhus utrymmet och skapa din egen lilla oas. Lycka till med ditt balkongprojekt, och njut av de många avkopplande stunder som väntar på din nyinredda balkong!

Läs också! Tips - Odla på balkong

Läs också! Inspiration & inreda balkong