Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Sofftillbehör

Rengöring soffa

15 st produkter
Visar 15 av 15 produkter

Att hålla din soffa ren och fräsch är viktigt för att bevara dess skönhet och komfort. Regelbunden rengöring av din soffa kan bidra till att avlägsna smuts, damm och fläckar som kan ansamlas över tiden. Beroende på tyget eller materialet i din soffa kan olika rengöringsmetoder och produkter användas för att upprätthålla dess bästa skick.

Vanliga frågor om Rengöring soffa

Vilket medel är bäst för rengöring av soffor?

För rengöring av soffor rekommenderas att använda ett milt och skonsamt rengöringsmedel som är lämpligt för tyg. Det finns olika alternativ att välja mellan beroende på typen av fläckar eller smuts som behöver tas bort.

En populär metod är att använda en blandning av mild tvålvatten och vatten. Blanda några droppar flytande tvål eller diskmedel med varmt vatten och applicera sedan lösningen på fläcken med en ren trasa eller svamp. Torka sedan försiktigt av med en ren fuktig trasa för att avlägsna tvålrester.

Det är viktigt att alltid testa rengöringsmedlet på en mindre synlig del av soffan först för att säkerställa att det inte skadar tyget. Följ även instruktionerna på rengöringsmedlet noga och undvik att använda för mycket vatten, eftersom det kan göra soffan blöt och svår att torka ordentligt.

Om fläcken är svår att ta bort eller om du är osäker på hur du ska rengöra soffan på egen hand, kan det vara bäst att anlita professionell hjälp eller kontakta tillverkaren för rekommendationer.

Hur ofta ska jag rengöra min soffa?

Det rekommenderas att du rengör din soffa regelbundet för att hålla den ren och fräsch. Hur ofta du bör rengöra beror på användningen och omständigheterna kring soffan. Generellt sett kan du följa dessa riktlinjer:

  • Dammsug soffan varje vecka för att avlägsna löst smuts och damm.
  • Torka bort fläckar och spill så snart som möjligt, gärna omedelbart, med en ren trasa eller pappershandduk.
  • Utför en djuprengöring av soffan var sjätte till tolfte månad, beroende på hur mycket den används.

Om du har husdjur eller om soffan används mycket frekvent kan det vara nödvändigt att rengöra den oftare. Följ även tillverkarens instruktioner och rekommendationer för rengöring och skötsel av din specifika soffa.