Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 4 av 4 produkter

Vinglas är speciellt designade glas som används för att servera vin. De är oftast tillverkade av tunna och transparenta material för att kunna uppskatta vinets färg och konsistens. Vinglas kommer i olika former och storlekar, beroende på vilken typ av vin som serveras. Till exempel är ett vitt vinglas vanligtvis mindre än ett rött vinglas, medan ett champagneglas är smalare och mer avsmalnande. Vinglasen har också en fot som gör det lättare att hålla och snurra vinet för att frigöra dess doft och smaker. Att välja rätt vinglas kan bidra till en förbättrad vinupplevelse.

Vanliga frågor om Vinglas

  • Hur håller man ett vinglas?

    För att hålla ett vinglas på rätt sätt, följ dessa steg:
  • Hur mycket vin i ett vinglas?

    Mängden vin i ett vinglas kan variera beroende på storleken och typen av glas. Generellt sett kan ett standard vinglas rymma mellan 150 och 200 milliliter vin. Det finns också mindre glas som kallas för "vinglas för provsmakning" som vanligtvis rymmer cirka 100 milliliter. Det är viktigt att notera att vissa glas kan vara mer fyllda än andra, så det är alltid bäst att kolla på glasets storlek och volymangivelse om du vill vara säker på mängden vin som finns i det.
  • Hur många vinglas ska man ha?

    Antalet vinglas man bör ha beror på hur ofta man förväntar sig att använda dem och hur många personer som vanligtvis kommer att dricka vin samtidigt. Som tumregel kan man säga att det är bra att ha åtminstone ett vinglas per person. Om du ofta bjuder in gäster och serverar vin rekommenderas det att ha ett extra antal glas för att vara förberedd. Det kan också vara praktiskt att ha olika typer av vinglas för olika typer av viner, som exempelvis rödvinsglas och vitvinsglas.