categoryTopBlock
Glas

Vinglas

4st produkter

Vinglas är speciellt designade glas som används för att servera vin. De är oftast tillverkade av tunna och transparenta material för att kunna uppskatta vinets färg och konsistens. Vinglas kommer i olika former och storlekar, beroende på vilken typ av vin som serveras. Till exempel är ett vitt vinglas vanligtvis mindre än ett rött vinglas, medan ett champagneglas är smalare och mer avsmalnande. Vinglasen har också en fot som gör det lättare att hålla och snurra vinet för att frigöra dess doft och smaker. Att välja rätt vinglas kan bidra till en förbättrad vinupplevelse.

Vanliga frågor om Vinglas

Hur håller man ett vinglas?

För att hålla ett vinglas på rätt sätt, följ dessa steg:

  1. Greppa glaset i stjälken med din hand.
  2. Undvik att hålla i själva bägaren då det kan påverka temperaturen på vinet.
  3. Se till att ditt grepp inte överlappar glaset för att undvika att värma upp vinet med kroppsvärme.
  4. Om du håller ett champagneglas, håll i foten istället för stjälken för att undvika att skaka om vinet och för att behålla kolsyran.

Genom att hålla glaset på detta sätt kan du njuta av vinet på bästa sätt och undvika att påverka dess temperatur eller smak.

Hur mycket vin i ett vinglas?

Mängden vin i ett vinglas kan variera beroende på storleken och typen av glas. Generellt sett kan ett standard vinglas rymma mellan 150 och 200 milliliter vin. Det finns också mindre glas som kallas för "vinglas för provsmakning" som vanligtvis rymmer cirka 100 milliliter. Det är viktigt att notera att vissa glas kan vara mer fyllda än andra, så det är alltid bäst att kolla på glasets storlek och volymangivelse om du vill vara säker på mängden vin som finns i det.

Hur många vinglas ska man ha?

Antalet vinglas man bör ha beror på hur ofta man förväntar sig att använda dem och hur många personer som vanligtvis kommer att dricka vin samtidigt. Som tumregel kan man säga att det är bra att ha åtminstone ett vinglas per person. Om du ofta bjuder in gäster och serverar vin rekommenderas det att ha ett extra antal glas för att vara förberedd. Det kan också vara praktiskt att ha olika typer av vinglas för olika typer av viner, som exempelvis rödvinsglas och vitvinsglas.

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)