Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 400 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SKATT400

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 5 000 kr. 

Gryta & kastrull

Fonduegryta

1 st produkter
Visar 1 av 1 produkter

En fonduegryta är en köksredskap som används för att smälta och hålla varm ost, buljong eller choklad. Den består vanligtvis av en kastrull med en värmekälla i botten och en avtagbar gryta ovanpå. Fonduegrytor används ofta vid sociala tillställningar eller festligheter där gästerna kan doppa olika livsmedel i vätskan i mitten. Vanliga tillbehör till fonduegrytan är bröd, grönsaker och kött. Det är en populär rätt i Schweiz och Frankrike, men har spridit sig över hela världen och blivit en favorit för många.

Vanliga frågor om Fonduegryta

Hur fungerar en fonduegryta och vad används den vanligtvis till?

En fonduegryta är en speciell typ av kastrull som används för att tillaga fondue, en maträtt där man doppa bitar av bröd, kött, grönsaker eller frukt i smält ost, choklad, buljong eller varm olja. Fonduegrytan är vanligtvis gjord av keramik eller metall och har en värmebeständig brännare eller elvärmare i botten för att hålla smältningen på rätt temperatur.

Det finns olika typer av fonduegrytor. En ostfonduegryta används för att smälta ost och ätas med bröd, medan en köttfonduegryta används för att koka olja eller buljong där man sedan doppar råa köttbitar som sedan tillagas till önskad mörhet. Det finns även chokladfonduegrytor som används för att smälta choklad och doppa frukt, marshmallows eller andra godsaker i.

Fonduegrytor används oftast vid sociala tillfällen eller speciella middagar där maten tillagas och äts direkt vid bordet. Det är en rolig och interaktiv matupplevelse där deltagarna kan välja och välja sina egna kombinationer av smaker.

Vilka olika typer av fondue rätter kan man laga med en fonduegryta?

Med en fonduegryta kan man laga olika typer av fondue rätter, beroende på vilken typ av fonduegryta man har. Här är några vanliga typer:

  • Chokladfondue - där man smälter choklad och doppa olika frukter, marshmallows eller kex i chokladen.
  • Ostfondue - där man smälter ost tillsammans med vitlök och vin, och doppa bröd eller grönsaker i den smälta osten.
  • Köttfondue - där man använder en fonduegryta med het olja eller buljong för att tillaga små bitar av kött eller fisk.
  • Vegetarisk fondue - där man använder grönsaker, tofu eller paneer istället för kött eller fisk i en köttfondue.

Det finns även andra variationer av fondue rätter, men dessa är några av de vanligaste.