Skippa sidhuvud och gå vidare.

Semestertider - shoppa till hem och uteplats!

Kategorier

Gryta & kastrull

Stekpanna

8 st produkter
Visar 8 av 8 produkter

Populära filtreringar

Letar du efter den perfekta stekpannan för att laga dina favoriträtter? Hos Chilli hittar du ett stort utbud av stekpannor i olika modeller av högsta kvalitet. Våra stekpannor finns i olika storlekar och material för att passa alla kök och matlagningstilar. Vi har allt från gjutjärnspannor till non-stick stekpannor som gör matlagningen till en fröjd. Med en bra stekpanna är det svårt att misslyckas i köket.

Vilken typ av stekpanna ska jag välja?

Vilken stekpanna du ska välja beror på vad du vill använda den till. En gjutjärnspanna ger jämn värme och passar bra för att steka kött och grönsaker. En non-stick stekpanna är lätt att rengöra och bra för att steka ägg och pannkakor. För att välja rätt storlek på din stekpanna bör du tänka på hur många personer du vanligtvis lagar mat till och vilka typer av maträtter du brukar laga. För mindre portioner, som exempelvis ägg eller mindre köttbitar, kan en mindre stekpanna på cirka 20-25 cm vara tillräcklig. För större portioner och maträtter, som exempelvis stekar eller fisk, kan en stekpanna på cirka 28-30 cm vara mer passande. Hos Chilli hittar du ett brett sortiment av stekpannor, så att du kan hitta den som passar just dina behov.

Hur diskar man en stekpanna?

För att diska en stekpanna kan du först försöka ta bort eventuellt fastbränd mat med hjälp av en spatel. Om det inte fungerar, kan du fylla stekpannan med varmt vatten och låta den stå en stund för att mjuka upp matresterna. Beroende på om det är en teflonpanna eller gjutjärnspanna diskas de lite annorlunda. En teflonpanna ska diskas med en mjuk diskborste eller svamp och tål diskmedel. En gjutjärnspanna kan tåla hårdare diskredskap, men ska inte diskas med diskmedel. Vår rekommendation är att vare sig det står att stekpannan klarar maskindisk eller inte så är det bra att undvika det för att stekpannan ska hålla så länge som möjligt. Se också till att torka av stekpannan i gjutjärn ordentligt efter tvätt för att undvika rostbildning. Är du osäker på hur du ska rengöra din nya stekpanna är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

Kan jag använda min stekpanna i ugnen?

Det beror på vilken typ av stekpanna du har. Gjutjärnspannor och vissa non-stick stekpannor kan användas i ugnen, medan andra non-stick stekpannor inte är lämpliga för ugnen. Kontrollera alltid tillverkarens anvisningar för att se om din stekpanna är ugnssäker.

Hur vet jag när min stekpanna behöver bytas ut?

När en stekpanna börjar visa tecken på slitage, såsom repor eller flisor i beläggningen, är det dags att byta ut den. Om maten börjar fastna på pannan även efter rengöring, eller om det tar längre tid att få upp temperaturen på pannan, kan det också vara en indikation på att det är dags att byta ut den. Hos Chilli hittar du ett brett utbud av stekpannor av högsta kvalitet som kommer att hålla länge.