Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 16 av 16 produkter

En tekopp är en liten kopp som används för att dricka te. Den är vanligtvis tillverkad av porslin och har ett handtag för enkel hantering. En temugg är något större än en tekopp och är utformad för att rymma en större mängd te. Den kan vara tillverkad av olika material som porslin, glas eller keramik. Oavsett om det är en tekopp eller en temugg, är båda dessa behållare perfekta för att njuta av en varm kopp te på morgonen eller under en avkopplande stund på dagen.

Vanliga frågor om Tekopp & temugg

  • Är det skillnad på en tekopp och en temugg?

    Ja, det finns en viss skillnad mellan en tekopp och en temugg. I allmänhet kan man säga att en tekopp är mindre och har ett smalare handtag, medan en temugg är större och har ett bredare handtag. En tekopp används oftast för att dricka te i mindre mängder, medan en temugg är vanligtvis större och kan rymma mer vätska, vilket gör den mer lämplig för att njuta av en större mängd te. Detta är dock inte en absolut regel och det kan finnas olika variationer och personliga preferenser när det gäller utformningen och användningen av tekoppar och temuggar.
  • Behöver man olika typer av tekoppar till olika teer?

    Det finns ingen absolut regel som säger att man måste använda olika typer av tekoppar till olika teer. Det beror på personliga preferenser och traditioner. Vissa människor tycker att olika typer av te förtjänar olika typer av tekoppar för att förstärka upplevelsen. Till exempel kan man använda porslinskoppar med tunna kanter för att dricka finare teer, medan man kanske föredrar större muggar eller glas för att dricka mer vardagligt te. I slutändan handlar det om att njuta av ditt te på det sätt som passar dig bäst.
  • Ska jag ha öra eller handtag på min tekopp?

    Det beror på din personliga preferens och hur du föredrar att hålla i din tekopp. Vissa människor föredrar att ha ett öra på sin tekopp eftersom det ger en bekväm och säker grepppunkt. Andra föredrar en tekopp med handtag eftersom det ger en stabilare grepp och minskar risken för att bränna sig på den varma koppen. Det är helt upp till dig vilket alternativ du föredrar!