Skippa sidhuvud och gå vidare.

Nu är de här! Vårens nyheter till uteplatsen!

Lakan

Kuvertlakan

4 st produkter
Visar 4 av 4 produkter

Kuvertlakan är en typ av lakan som används för att täcka och skydda madrassen, precis som ett vanligt lakan. De är tillverkade av mjukt och hållbart material, vanligtvis bomull eller polyester. Kuvertlakan har sydda hörnor, vilket gör det enkelt att få lakanet att ligga rätt på madrassen. De är finns i olika storlekar för att passa olika madrassstorlekar, från enkelsängar till king size-sängar. Kuvertlakan är ett populärt val för både hem och hotell, eftersom de ger en snygg och tät passform på madrassen och håller bäddningen på plats under natten. Ett plus är också att det blir lätt att bädda när du använder ett kuverlakan!

Vanliga frågor om Kuvertlakan

Vad är det för skillnad på kuvertlakan och dra-på-lakan?

Kuvertlakan och dra-på-lakan är två olika typer av lakan som används för att täcka madrasser. Skillnaden ligger i hur lakanen fästs runt madrassen.

Ett kuvertlakan har sydda hörnor i alla fyra kanter av lakanet som gör att det enkelt kan dras över madrassen och hålls på plats. Detta lakan är vanligtvis utformat för att passa en specifik madrassstorlek.

Ett dra-på-lakan å andra sidan har en elastisk kant. Detta lakan dras över madrassen och hörnen sträcks ut för att fästa det ordentligt, precis som ett kuvertlakan. Dra-på-lakan kan vara lite mer flexibla när det gäller att passa olika madrassstorlekar.

Båda typerna av lakan har sina fördelar beroende på personliga preferenser och behov. Kuvertlakan ger en tightare och säkrare passform medan dra-på-lakan kan vara mer praktiska vid användning av olika madrassstorlekar.

Hur viker jag ett kuvertlakan?

För att vika ett kuvertlakan kan du följa dessa steg:

  1. Lägg ut lakanet på en plan yta med den främre sidan neråt.
  2. Fäll in de långa kanterna mot mitten, så att de möts i mitten av lakanet. Detta kommer att skapa ett veck i mitten av lakanet.
  3. Vik sedan lakanet på längden, så att de två övre hörnen möts med de två nedre hörnen.
  4. Vik nu lakanet en gång till på längden, så att de två övre hörnen möts med de två nedre hörnen. Lakanet bör nu vara i en smal rektangel.
  5. Slutligen, vik lakanet i tre delar på bredden för att skapa ett mindre och mer hanterbart paket.

På så sätt kan du vika ett kuvertlakan på ett smidigt sätt.

Finns det kuvertlakan i olika för alla typer av sängar?

Ja, det finns kuvertlakan i olika storlekar för alla typer av sängar. Oavsett om du har en enkelsäng, dubbelsäng, king size-säng eller någon annan specifik sängstorlek, så finns det kuvertlakan som passar. Det är viktigt att välja rätt storlek på kuvertlakanet för att få en bra passform och undvika att det glider av sängen under natten.