Skippa sidhuvud och gå vidare.

Oemotståndligt låga priser på sängar, soffor & matgrupper!

Gäller t.o.m.:  

Sängkläder

Sovkudde

7 st produkter
Visar 7 av 7 produkter

En sovkudde är en mjuk kudde som används för att ge skönt stöd och komfort när du sover. Den är utformad för att passa perfekt under huvudet eller nacken och beroende på sovställning kan sovkudden ha olika former och material, som memory foam eller fjädrar, för att ge bästa möjliga stöd och avlastning.

Vanliga frågor om Sovkudde

Vilken kudde är bäst för nacken?

Det finns ingen universellt bästa kudden för nacken eftersom det beror på individuella preferenser och behov. Vissa föredrar en fast kudde för att ge extra stöd åt nacken, medan andra föredrar en mjukare kudde för att ge mer komfort. Det bästa är att välja en kudde som ger rätt balans mellan stöd och komfort för dig, och som hjälper till att bibehålla en neutral position för nacken under sömnen. Att prova olika kuddar och konsultera en specialist kan hjälpa dig att hitta den bästa kudden för just dina behov.

Vilken typ av kudde när man sover på sidan?

När man sover på sidan är det viktigt att ha en kudde som ger stöd för huvudet och nacken för att hålla ryggraden i en neutral position. En kudde som är högre och något fastare kan vara fördelaktig för att fylla ut utrymmet mellan huvudet och axeln. Det hjälper till att minska trycket på nacken och minskar risken för att vakna med smärta eller stelhet.

Hur ofta skall man byta sovkudde?

Det rekommenderas att man byter ut sin sovkudde varje 1-2 år. Efter en tid blir kudden nedklumpad och förlorar sin form samt stödjande egenskaper. Att använda en gammal kudde kan på sikt påverka sömnkvaliteten och leda till nack- och ryggproblem. Genom att byta ut kudden regelbundet kan man säkerställa en bättre och mer bekväm sömn.