Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu - upp till 60% rabatt på sommarens utemöbler!

Visar 24 av 33 produkter
12

En trädgårdsfontän är en trädgårdsdekoration som används för att skapa en avslappnande och fridfull atmosfär i trädgården. Den kan vara gjord av olika material som sten, keramik eller metall och finns i olika storlekar och stilar för att passa olika trädgårdsdesigner. En trädgårdsfontän kan vara ett vattenfall, en vattenstråle eller en liten damm med rinnande vatten. Den kan också vara utrustad med belysning för att skapa en härlig stämning även på kvällen. En trädgårdsfontän är inte bara vacker att titta på, den ger också en rogivande ljudkuliss och lockar till sig fåglar och andra smådjur.

Vanliga frågor om Trädgårdsfontän

Hur fungerar en trädgårdsfontän?

En trädgårdsfontän fungerar genom att vattnet pumpas upp från en behållare eller en vattentank och sprutas ut genom en munstycke eller en fontänstråle. Pumpen är vanligtvis placerad i vattnet och driver vattnet uppåt genom en slang eller ett rör till munstycket. När vattnet sprutas ut bildar det en fontän som kan ha olika former, höjder och mönster beroende på designen av munstycket.

Trädgårdsfontäner kan vara självständiga och drivs av en solpanel eller batteri, eller så kan de vara anslutna till en elektrisk källa. Vattnet i fontänen kan återcirkuleras genom att det rinner ner i en behållare eller en bassäng och pumpas sedan upp igen, vilket gör det till en energieffektiv och miljövänlig funktion i trädgården.

Vilka typer av trädgårdsfontäner finns det?

Det finns olika typer av trädgårdsfontäner som kan användas för att skapa en vacker och avkopplande atmosfär i trädgården. Här är några vanliga typer:

  • Stående fontäner: Dessa fontäner är självständiga och placeras direkt på marken. De kan vara gjorda av olika material som sten, metall eller keramik.
  • Wallfontäner: Dessa fontäner är monterade på en vägg eller en stödmur och kan vara både fristående eller integrerade i en befintlig struktur.
  • Fontäner med statyer eller skulpturer: Dessa fontäner är dekorerade med statyer eller skulpturer och kan vara ett konstnärligt tillskott till trädgården.
  • Poolfontäner: Dessa fontäner är placerade i en pool eller vattenfunktion och kan skapa ett imponerande och dramatiskt vattenflöde.
  • Sprutande fontäner: Dessa fontäner skapar en sprutande effekt och kan vara antingen höga och imponerande eller mer subtila och diskreta.

Beroende på stil och storlek på trädgården kan man välja en fontän som passar bäst för ens egna preferenser och behov.