Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Beslag

Möbelhjul

4 st produkter
Visar 4 av 4 produkter

Möbelhjul är små hjul som används för att underlätta förflyttning av möbler. De är vanligtvis tillverkade av plast eller gummi och är utformade för att vara lätta att montera och använda. Möbelhjul finns i olika storlekar och typer, inklusive fasta hjul och svängbara hjul med bromsar. De används främst på stolar, bord, hyllor och andra möbler för att göra det enklare att flytta dem utan att skada golvet. Möbelhjul är ett praktiskt och bekvämt tillbehör för att möjliggöra smidig och enkel anpassning av möbler i hemmet eller på kontoret.

Vanliga frågor om Möbelhjul

Vad ska jag tänka på när jag väljer möbelhjul?

När du väljer möbelhjul finns det några faktorer att tänka på:

  • Belastningskapacitet: Kontrollera att hjulen kan hantera den vikt som möbeln kommer att bära. Det är viktigt att välja hjul med tillräcklig belastningskapacitet för att undvika skador eller att hjulen inte fungerar korrekt.
  • Golvskydd: Se till att hjulen är skonsamma mot golvet där möbeln kommer att användas. Vissa hjul har gummibeläggningar eller andra skyddande ytor för att förhindra repor eller märken på golvet.
  • Rörlighet: Fundera på hur lätt det ska vara att flytta möbeln. Om du vill ha möjlighet att flytta möbeln lätt och smidigt kan det vara bra att välja hjul med bra rörlighet och svängbara hjul.
  • Storlek: Tänk på hjulets storlek i förhållande till möbeln. För större möbler kan det vara fördelaktigt att välja större hjul för att underlätta förflyttning.
  • Kvalitet: Satsa på hjul av hög kvalitet för att säkerställa att de håller länge och fungerar på ett tillförlitligt sätt.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja rätt möbelhjul som passar dina behov och ger en optimal användarupplevelse.

Kan jag sätta hjul på vilken möbel som helst?

Ja, i princip kan du sätta hjul på vilken möbel som helst om du har rätt verktyg och kunskaper. Det kan vara praktiskt att sätta hjul på möbler för att göra dem mer rörliga och enklare att flytta runt. Det är vanligt att sätta hjul på exempelvis bokhyllor, förvaringsmöbler, arbetsbord eller köksöar. Tänk dock på att vissa möbler kanske inte är lämpliga att sätta hjul på, till exempel om de är för tunga eller inte har en stabil konstruktion. Det är också viktigt att välja rätt typ av hjul för att möta dina behov och för att undvika att skada golvet eller möbeln. Om du är osäker kan det vara bra att rådfråga en expert eller möbeltillverkare.