Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Rumsavdelare

Vikvägg

1692 st produkter
Visar 24 av 1692 produkter
1
...
71

En vikvägg är en mångsidig och praktisk lösning för att skapa flexibla utrymmen och separera olika områden i ditt hem. Denna funktionella inredningsdetalj låter dig enkelt anpassa din boendemiljö efter behov, oavsett om det är för att dela av ett öppet utrymme, skapa en privat vrå eller bara lägga till en dekorativ touch. Med olika stilar och material kan en vikvägg smidigt integreras i ditt hem för att skapa både funktionella och estetiskt tilltalande separationer mellan olika områden.

Vanliga frågor om Vikvägg

Vad är en vikvägg?

En vikvägg är en typ av vägg som kan fällas ihop eller utfällas för att skapa en flexibel och delbar yta i ett rum. Den består ofta av flera delar som är hopfästa med gångjärn eller liknande. Genom att vika eller fälla väggen kan man skapa olika rumskonfigurationer och anpassa ytan efter behov. Vikväggar används ofta i kontorsmiljöer, hotellrum eller andra platser där det finns behov av att snabbt kunna ändra rummens storlek eller funktion.

Är det någon skillnad på en vikvägg och en skärmvägg?

Ja, det finns en viss skillnad mellan en vikvägg och en skärmvägg.

En vikvägg är en typ av rumsavdelare som består av flera paneler som kan vikas ihop eller isär för att skapa eller stänga av ett utrymme. Den är vanligtvis tillverkad av trä eller glas.

En skärmvägg å andra sidan är en typ av rumsavdelare som vanligtvis är fast och inte kan vikas ihop. Den är oftast tillverkad av trä, metall eller textil och kan ha olika mönster eller motiv.

Så kort sagt, skillnaden ligger i möjligheten att vika väggen och materialvalet mellan en vikvägg och en skärmvägg.