Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: SAVE300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Skylt

Husnummerskylt

3 st produkter
Visar 3 av 3 produkter

En husnummerskylt är en skylt som används för att visa vilket nummer en byggnad har. Skylten är vanligtvis placerad vid ingången till huset eller på fasaden. Syftet med en husnummerskylt är att underlätta för postutdelare, besökare och andra att hitta rätt byggnad. Skylten kan vara tillverkad i olika material som metall, trä eller plast och kan vara antingen fäst på väggen eller fristående. Vissa husnummerskyltar har även belysning för att vara lättare att se på natten. Det är viktigt att husnummerskylten är tydlig och lättläst för att undvika förvirring och felaktig adressering.

Vanliga frågor om Husnummerskylt

Var ska husnummer sitta?

Husnummer ska normalt sett sitta på fasaden till fastigheten, vanligtvis bredvid eller ovanför ingången. Det är viktigt att husnumret är tydligt synligt och lätt att hitta för att underlätta för postutdelning, leveranser och besökare.

Finns det några regler till hur min husnummerskylt får se ut?

Ja, det finns regler för hur husnummerskyltar får se ut i Sverige. Enligt Boverkets byggregler ska en husnummerskylt vara tydlig och lättläst för att underlätta för posten, räddningstjänsten och andra som behöver hitta till din bostad. Skylten bör vara kontrastrik och ha en färg som sticker ut mot bakgrunden, samt vara utformad så att den är synlig både dag och natt.

Skylten bör vara placerad vid entrén till fastigheten, vid dörren eller bredvid porten, på en höjd som gör den lätt att se. Den bör vara minst 15 centimeter hög och ha siffror med en minsta höjd på 7 centimeter. Det är också viktigt att skylten är hållbar och inte förväxlas med andra skyltar i området.

Det kan vara bra att kontakta din kommun eller bostadsrättsförening för att få mer specifika riktlinjer och rekommendationer för husnummerskyltar i ditt område.