Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Bäst i test kontinentalsäng 2024- Bästa kontinentalsäng

I den djungel av sängalternativ som finns på marknaden idag står kontinentalsängen ut som en stjärna, ofta förknippad med lyx, komfort och elegant design. Men hur vet man egentligen vilken Kontinentalsäng som är den bästa för just ens behov? Med så många märken, material och prisklasser kan det verka överväldigande att försöka göra ett klokt val.

Hjälp med att välja kontinentalsäng

Vi har jämfört de populäraste kontinentalsängarna i "bäst i testet" för att hjälpa dig att navigera i detta landskap. Från komfort till pris och garanti kommer detta test att belysa några de viktigaste faktorerna du bör beakta när du letar efter den perfekta kontinentalsängen för din sömn.

 

Resultatet i bäst i test!

Första plats! Bäst i test!
Komplett Sängpaket Estelle 180x200 cm
- Lyxig kontinentalsäng med hög komfort!

Bästa mellanprisklass! 
Sängpaket Sofia 180x200 Ljusgrå
- Hög komfortgrad som passar de flesta!

Bästa budgetalternativ! 
Komplett Sängpaket Rocky 180x200
- Lägst pris med en följsam konstruktion!

 • Hur har vi jämfört kontinentalsängarna i testet?

   I bäst i testet kontinentalsäng har vi valt ut och jämfört populära sängar från låg till högre prisklass, vi har jämfört garanti, pris, material och komfort. Kontinentalsängarna i testet är bedömda på en skala från 1 till 5.

 • Vad är viktigt att tänka på när jag väljer kontinentalsäng?

  När det kommer till komfort och stöd är en kontinentalsäng fantastisk. Dessa tre punkerna är viktiga att titta på när du står inför att välja en kontinetalsäng.

  1. Fasthet: Sängens fasthet bör matcha dina personliga preferenser och behov. Vissa föredrar en fastare säng för ryggstöd, medan andra kanske vill ha en mjukare yta.
  2. Material: Titta på materialen i sängens madrasser. Minnesskum, latex och fjädrar är vanliga alternativ, var och en med sina egna fördelar.
  3. Zonindelning: Vissa kontinentalsängar erbjuder zonindelning som ger extra stöd till olika delar av kroppen.
 • Vilken madrass ska jag välja till min kontinentalsäng?

  • Lättare Personer: Ofta passar en mjukare madrass bättre, eftersom den ger tillräcklig komfort och stöd utan att vara för hård.
  • Tyngre Personer: En fastare madrass rekommenderas för att ge bättre stöd och hålla kroppen upprätt.
  • Personliga Preferenser: Viktigt att överväga din sovposition och komfort. Sidsovare kan behöva en mjukare madrass, medan rygg- och magsovare kan föredra en fastare variant.
  • Material och Temperatur: Välj material baserat på känsla och behov av temperaturreglering.

  Kom ihåg att provligga olika madrasser för att hitta den som känns bäst för dig.


 

Bäst i test! Komplett Sängpaket Estelle

Hög komfort     ➕ Pocketsystem 7 zoner     ➖ Högre pris

4,6 poäng!

Bedömt Kommentar Poäng
Garanti 10 år 5
Prisklass Högre/Premium 3
Material bäddmadrass Latex 5
Uppbyggnad resårmaddrass Pocketssystem 7 zoner 5
Komfort Plus 5
     23

 

Bäst i test kontinentalsäng, Komplett Sängpaket Estelle 

Estelle kontinentalsängar erbjuder anpassningsbar komfort och stil. Du kan välja mellan olika fasthetsnivåer (fast, medel, fast/medel, fast/mjuk, mjuk/medel, mjuk) för att matcha dina personliga behov. Sängens botten har ett bonellsystem för jämn tryckfördelning och stabilitet. Dess resårmadrass använder ett 7-zons pocketsystem som ger god avlastning och följsamhet för kroppen. Välj mellan en bäddmadrass med latex för formbar stöd, eller en med memoryskum som anpassar sig efter kroppsvärme och minskar tryck på kritiska punkter. Serien Estelle består av sängar och matchande sänggavlar är klädda i lyxigt sammetstyg, tillgängliga i olika färger, och erbjuder en kombination av komfort, kvalitet och stil.

 


 

Andra plats! Sängpaket Sofia

➕ Lång garanti     ➕ Modern pocketfjädring     ➖ Endast två färger

4 poäng!

Bedömt Kommentar Poäng
Garanti 10 år 5
Prisklass Mellan 4
Material bäddmaddrass Polyeter 3
Material resårmaddrass Modern pocketfjädring 4
Komfort Fast komfort 4
     20

 

2:a i bäst i test, Sängpaket Sofia 

Sofia sängpaket är ett komplett set inkluderande sänggavel, kontinentalsäng och nackkudde. Dess eleganta design med modernt möbeltyg och metallben ger en stilren look i sovrummet. Sängen är utformad för att forma sig efter användarens kropp och sovställning, vilket ger optimal avlastning och bekvämlighet varje natt. Med en höjd på 62 cm erbjuder den ett lyxigt intryck.

Sängen är tillverkad med en stabil träram och ribbor monterade över ramen för extra stabilitet. Resårmadrassen använder pocketfjädring för att ge individuell stöd och följsamhet. Materialet är av hög kvalitet och sängen finns tillgänglig i svart och grå. Fast komfort rekommenderas för personer mellan 40-120 kg. Dess bäddmadrass har en kärna av Memoryskum för ytterligare komfort och är 6 cm tjock. Madrassens tyg är avtagbart för lättare rengöring. Sofia sängpaket är prisvärt och erbjuder hög kvalitet och komfort. 


 

Tredje plats! Komplett Sängpaket Rocky 

➕ Lågt pris     ➕ Följsam konstruktion     ➖ Nätt bäddmadrass

3,4 poäng!

Bedömt Kommentar Poäng
Garanti 5 år 3
Prisklass Lågt pris 5
Material bäddmadrass Nättare bäddmadrass 3
Material resårmaddrass Bonellfjädrar, följsam konstruktion 3
Komfort Bas 3
    17

 

3:a i bäst i test, Komplett Sängpaket Rocky

Rocky kontinentalsäng kombinerar klassisk design med enkelhet, vilket gör det till ett mångsidigt val för alla som vill skapa sitt drömsovrum. Dess rena och raka linjer utstrålar en tidlös minimalism, lätt att anpassa efter personlig stil, oavsett om du föredrar en spartansk skandinavisk look eller en mer dekorerad atmosfär med kuddar och plädar. Med sin medelfasta komfort passar Rocky de flesta, och den släta, tygbeklädda sänggaveln hjälper till att hålla kuddarna på plats. Sängen står på runda plastben, vilket ger ett mjukare intryck. Dess robusta träram med ribbotten och bonellfjädring i resårmadrassen erbjuder en stabil och följsam sängupplevelse, medan den något nättare bäddmadrassen tillför en extra nivå av komfort. Rocky är en utmärkt grund för ditt sovrum, och dess design är svår att tröttna på.

 

Läs också! Vad är en kontinentalsäng?

Läs också! Inspiration sovrum

Spana in en ny kontinentalsäng!