Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Inspiration - Modernt grått kök

Inspiration - Grått kök - Trendigt & modernt 

När vi tänker på kökets färgschema, föreställer vi oss ofta vitt, trätoner eller kanske en djärv accentfärg. Men det finns en nyckelspelare på scenen - det gråa köket. Grått har snabbt blivit ett av de mest populära valen för modern köksdesign på grund av dess neutralitet, flexibilitet och sofistikering.

Se Köksmöbler

Se Grått matbord

 • Varför välja ett grått kök?

  Till skillnad från andra flyktiga trender, är grått en färg som har en evig charm och lätt kan anpassas till olika stilar och tidsperioder. Ett grått kök har en tidlös appeal.

  Grått fungerar lika bra med både kalla och varma färger, vilket ger dig en stor och flexibel palett att arbeta med. Grått lägger utöver till en känsla av sofistikering och modernitet till ditt kök.

 • Vilka färger passar till grått kök?

  Grått i köket ger en neutral bas som öppnar upp för många färgkombinationer. Mjuka pasteller som ljusblått eller lavendel skapar en lugn atmosfär, medan mörkare toner som marinblått eller smaragdgrönt ger elegans. Klassiska kombinationer med vitt eller svart ger en tidlös look. För en varmare känsla kan trätoner eller varma metalliska nyanser som guld eller koppar vara ett utmärkt komplement. Balansen mellan färgerna är viktig för en harmonisk köksinredning.

Inspirerande idéer & kombinationer för ett grått kök

1. Grått kök med trädetaljer

Kombinera grå skåp med arbetsytor i trä eller trägolv för att ge en varm och jordnära känsla.

Använd ljusa grå toner med ljusa träslag som ek eller björk för en skandinavisk känsla.

2. Grått kök med färgade accenter

Lägg till en pop av färg med stolar, porslin eller stänkskydd för att bryta upp det grå och ge lite karaktär. Färger som grön, turkos, korall eller till och med mustiga bär nyanser fungerar bra med grå bakgrunder.

Gröna stolar ger en pop till ett grått kök

3. Mörkgrå kök med metalliska accenter

Mörkgrå skåp kombinerat med koppar eller mässingsdetaljer kan skapa en lyxig och sofistikerad atmosfär. Lägg till glans med metalliska belysningsarmaturer, kranar eller skåphandtag.

Se Kökslampa & taklampa kök

Metallisk belysning snyggt komplement till ett grått kök

4. Grått och vitt kök

För en ljus och luftig känsla, kombinera grå skåp med vita bänkskivor, vita väggar eller vita stänkskydd. Detta skapar en ren, modern look.

 

Tips och tricks för ditt gråa kök

 • Gråtoner kan variera dramatiskt beroende på belysningen. Använd varmt ljus för att ge en mysig atmosfär och kallt ljus för en mer modern känsla.
 • Mix and Match, kombinera olika grå nyanser för att skapa dimension och djup i ditt kök.
 • Om du inte är redo för en totalrenovering, överväg att måla om dina nuvarande köksskåp i din favoritgrå för en snabb uppdatering.

Att designa ett kök handlar om att skapa en balans mellan funktionalitet och estetik. Med grått som din primära färg kan du enkelt anpassa och uppdatera din design med tiden, vilket gör ditt kök till en investering som håller i många år framöver.

Läs också! Inspiration vardagsrum

Läs också! Inspiration - Inreda barnrum

Mer inspiration till det grå köket