Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte! Just nu bjuder vi på expeditionsavgiften!*

Upphör om: 

*Gäller vid köp över 4 500 kr

Rengöra gasolgrill & grill - Steg för steg

Effektiva metoder för rengöring av din grill

Att hålla din grill ren är inte bara viktigt för att säkerställa god smak och hygien under grillningen, utan det förlänger också grillens livslängd. Oavsett om du har en gasolgrill eller en kolgrill, krävs regelbunden rengöring för optimal prestanda och säkerhet. Här följer en guide för att effektivt rengöra din grill, från vardagligt underhåll till grundlig rengöring efter vintersäsongen.

Rengöra gasolgrill - Steg-för-Steg

 • Värm upp grillen
  Börja med att värma upp din gasolgrill i några minuter. Detta hjälper till att lossa brända matrester och fett.
 • Rengöra grillgallret
  Använd en grillborste eller aluminiumfolie för att skrapa bort matrester från grillgallret. För en grundligare rengöring, blötlägg gallret i en lösning av varmt vatten och diskmedel.
 • Rengöra brännare och Insida
  Kontrollera och rengör brännarna för att säkerställa fri luftflöde. Torka av insidan av grillen med en fuktig trasa för att avlägsna löst fett och matrester.
 • Underhåll efter grillning
  Rengör grillen efter varje användning för att förhindra uppbyggnad av matrester och fett.

Rengöra grillen efter vintern

 • Förberedelse
  Ta bort alla lösa partiklar och damm som samlats under vintern. Kontrollera alla delar av grillen för eventuellt slitage eller skador.
 • Grundlig rengöring
  Använd en starkare rengöringslösning för att rengöra grillgallret och insidan av grillen. Skölj noggrant och se till att allt rengöringsmedel avlägsnas.
 • Rengöring av grillverktyg
  Glöm inte att rengöra dina grillverktyg och tillbehör regelbundet.

Hur man rengör en kolgrill - Steg-för-Steg

Att rengöra en kolgrill är en viktig del av grillunderhållet och bör göras regelbundet för att säkerställa god smak på maten och förlänga grillens livslängd. Här är en steg-för-steg-guide för att effektivt rengöra din kolgrill:

 • Vänta tills grillen är sval
  Se till att grillen är helt sval innan du börjar rengöringen. Detta är viktigt både för din säkerhet och för att undvika skador på grillen.
 • Töm ut kol och aska
  Ta bort alla kvarvarande kolbitar och aska från grillen. Detta kan du göra genom att antingen borsta dem i grillens askuppsamlare eller försiktigt skopa ut dem.
 • Rengör grillgallret
  Ta bort grillgallret och skrapa av alla matrester och brända bitar med en grillborste eller grov skursvamp. För en djupare rengöring kan du blötlägga gallret i en lösning av varmt vatten och diskmedel, och sedan skrubba det rent.
 • Rengör grillens insida
  Använd en grillborste eller en svamp och lite såpvatten för att rengöra insidan av grillen, inklusive locket och sidor. Skölj av med vatten och torka sedan torrt för att undvika rostbildning.
 • Rengör grillens utsida
  Använd en mjuk trasa och en mild rengöringslösning för att torka av och rengöra grillens utsida. Om grillen är av emaljerat eller rostfritt stål, använd en lämplig rengöringsprodukt för dessa material.
 • Kontrollera och underhålla
  Efter rengöringen, ta tillfället i akt att kontrollera grillen för eventuella skador eller slitage, och gör de nödvändiga reparationerna.
 • Skydda grillen
  Förvara din grill på en torr och skyddad plats när den inte används. Använd gärna ett grillöverdrag för ytterligare skydd mot väder och vind.

Praktiska tillbehör till din grill

Säkerhetskontrollera din grill 

Gör alltid en säkerhetskontroll av gasledningar och anslutningar på gasolgrillar.

Att hålla din grill ren är en viktig del av grillupplevelsen. Genom att följa dessa råd kan du säkerställa att din grill är redo för säsongens alla grillningar, och att du får en säker och njutbar grillupplevelse varje gång.

Skydda din grill med grillöverdrag