Skippa sidhuvud och gå vidare.

Äntligen SOMMARREA - mängder av prispressade möbler!

Kategorier

Bord & matgrupp

Kontorsbord

916 st produkter
Visar 24 av 916 produkter
1
...
39

Kontorsbord är en möbel som används på arbetsplatser för att ge en yta att arbeta på. De är vanligtvis tillverkade av trä eller metall och kan ha olika storlekar och former beroende på behov och utrymme. Kontorsbord är utformade för att vara funktionella och ergonomiska, med utrymme för att placera datorer, skrivbordsmaterial och andra arbetsredskap. Många kontorsbord har också inbyggda förvaringsutrymmen som lådor eller hyllor för att organisera och hålla arbetsytan ren och organiserad. Kontorsbord är en viktig del av arbetsmiljön och spelar en avgörande roll för att främja produktivitet och effektivitet på arbetsplatsen.

Vanliga frågor om Kontorsbord

Vad är skillnaden på kontorsbord och skrivbord?

Kontorsbord och skrivbord är två olika termer som ofta används synonymt, men det finns vissa skillnader mellan dem.

Ett skrivbord är vanligtvis en mindre, enskild arbetsyta där man kan placera sin dator, papper och andra arbetsrelaterade föremål. Det används oftast i hemmet eller i mindre arbetsmiljöer.

Ett kontorsbord å andra sidan är vanligtvis större och används i en kontorsmiljö. Det kan ha flera arbetsstationer och tillåta fler personer att arbeta vid samma bord. Kontorsbord kan också vara utrustade med olika funktioner och tillbehör som är specifika för en arbetsplats, såsom förvaringsutrymmen, kabelföring eller anpassade anslutningar för teknisk utrustning.

I sammanfattning kan man säga att skrivbord är mer inriktade på individuellt arbete och används oftast i hemmet eller mindre arbetsmiljöer, medan kontorsbord är större och används i en kontorsmiljö med flera arbetsstationer och specialfunktioner.

Kan jag ha ett kontorsbord hemma?

Absolut! Du kan definitivt ha ett kontorsbord hemma om du vill ha en arbetsyta för att studera, arbeta eller använda din dator. Ett kontorsbord kan hjälpa dig att skapa en dedikerad arbetsplats hemma och ge dig en organiserad och bekväm plats att utföra ditt arbete.

Finns det höj- och sänkbara kontorsbord?

Ja, det finns höj- och sänkbara kontorsbord. Dessa bord kallas även för stå-sitt-bord eller höj- och sänkbara skrivbord. De är utformade för att ge användaren möjlighet att justera höjden på bordet för att kunna arbeta både sittande och stående. Det finns olika mekanismer och tekniker för att höja och sänka bordet, inklusive manuella vevsystem och elektriska motorer. Höj- och sänkbara kontorsbord blir allt vanligare på arbetsplatser då de främjar en mer ergonomisk arbetsställning och kan bidra till ökad produktivitet och välbefinnande hos användarna.