Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarens paketpriser - upp till 40% rabatt!

Matgrupp

Oval matgrupp

106 st produkter
Visar 24 av 106 produkter
1
...
5

Populära filtreringar

När du köper en oval matgrupp gör du det enkelt för dig och slipper oroa dig för att matbord och stolar ska matcha. En oval matgrupp är en perfekt mix av fördelarna med ett runt och ett rektangulärt matbord. På Chilli hittar du ett stort sortiment av ovala matgrupper i olika stilar, material och storlekar så att du kan välja något som passar just din inredningsstil och dina behov. Välkommen att utforska vårt sortiment och köp din ovala matgrupp billigt online.

  • Vad ska jag tänka på när jag väljer en oval matgrupp?

    När du ska köpa en oval matgrupp kan det vara bra att veta att ett ovalt matbord behöver vara lite större för att få plats med samma antal sittplatser som vid ett rektangulärt matbord. En stor fördel med en oval matgrupp är att det ger en inbjudande och intim middagsupplevelse eftersom ett ovalt bord gör det lättare för de runt bordet att få kontakt med varandra. En oval matgrupp med runda kanter är även en bra säkerhetsåtgärd om du har småbarn i hemmet. Innan du köper en oval matgrupp är det även viktigt att fundera på syftet med matgruppen. Ska matbordet även användas som skrivbord? Fundera också på hur många stolar och hur stort matbord du behöver.
  • Hur stor oval matgrupp behöver jag?

    När du ska köpa en oval matgrupp bör du tänka över hur många som ska få plats vid bordet och hur stort antal sittplatser du behöver. Ett ovalt matbord med iläggsskiva kan vara ett smart och praktiskt alternativ om ni bara är två i hushållet men ofta har gäster på besök. Om du inte har behov av att förlänga matbordet kan det ändå vara bra att ha koll på att en oval matgrupp med fyra eller sex stolar ofta har rum för två extra sittplatser på de rundade kortsidorna. Om du vill ha två sittplatser på varje kortsida bör matbordet vara minst 100 cm brett.
  • Vilken stil ska jag ha på min ovala matgrupp?

    Du kan köpa ett ovalt matbord med stolar som ska matcha din befintliga inredning eller så låter du matgruppen sätta tonen för din matsal. Ett matsalsset i trä ger ett varmare och lugnare intryck än en svart eller vit matgrupp som istället kan ge din matsal en modern prägel.