Skippa sidhuvud och gå vidare.

Wow - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: DEAL300

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Serveringsvagn & serveringsbord

Barglob & jordglobsbar

4 st produkter
Visar 4 av 4 produkter

Bargloben är en dekorativ och funktionell möbel som kombinerar en dryckesbar och en jordglob. Den är perfekt för att visa upp din samling av spritdrycker samtidigt som den ger ett historiskt och elegant utseende till ditt hem. Jordglobsbaren har en roterande design som gör det enkelt att komma åt alla flaskor och glas. Den har också gott om förvaringsutrymme för tillbehör som glasunderlägg och flasköppnare. Med en barglob kan du njuta av en drink samtidigt som du lär dig om olika delar av världen.

Vanliga frågor om Barglob & jordglobsbar

Passar en barglob alla inredningsstilar?

En barglob kan passa bra i många olika inredningsstilar, men det beror på hur den används och vilken stil den är i. En klassisk barglob i trä kan passa bra i en rustik eller vintage-inspirerad inredning. En mer modern och stilren barglob i metall eller glas kan passa bra i en minimalistisk eller industriell inredning. Det viktigaste är att välja en barglob som kompletterar resten av inredningen och ger ett enhetligt och harmoniskt uttryck.

Vad kan jag förvara i min barglob?

Du kan förvara olika typer av drycker i din barglob, såsom vin, sprit eller likörer. Du kan också använda den för att förvara glas eller andra tillbehör till din bar. Det är dock viktigt att notera att en barglob inte är avsedd för långvarig förvaring av drycker, eftersom den inte erbjuder samma skydd som en traditionell vinkällare eller barskåp. Det är bäst att förvara drycker som du planerar att använda inom en rimlig tidsram.

Vad är historien bakom jordglobsbaren?

Jordglobsbaren, även känd som globbaren, är en typ av bar som har formen av en jordglob. Denna unika design har blivit populär i många hem och företag runt om i världen. Ursprungligen var jordglobsbaren ett sätt att förvara alkoholhaltiga drycker diskret under förbudstiden i USA på 1920-talet.

Under denna tid var det olagligt att tillverka, transportera och sälja alkohol i USA. För att kringgå förbudet och undvika upptäckt av myndigheterna, skapades jordglobsbaren. Genom att ha en dold förvaringsplats inuti jordgloben kunde man dölja sina alkoholhaltiga drycker och undvika att bli arresterad.

Efter förbudstiden blev jordglobsbaren en populär inredningsdetalj och statussymbol. Dess unika design och historiska koppling till förbudstiden gjorde den till en intressant och samtalsväckande möbel. Idag används jordglobsbaren främst som en dekorativ och funktionell möbel för att förvara glas och flaskor.