categoryTopBlock
Soffa

Divansoffa & schäslongsoffa

535st produkter
Kampanj

En divansoffa är det perfekta valet för dig som uppskattar extra utrymme. Med divansoffor får du fler möjligheter att sträcka ut dig, och det finns alltid en bekväm plats oavsett hur du vill sitta eller ligga i soffan. Men kom ihåg att divanen ofta blir favoritplatsen i soffan, så om ni är flera i familjen kan det vara en god idé att välja en divansoffa med två divaner så att ni slipper kriga om bästa sittplatsen.Våra divansoffor finns i flera olika stilar, storlekar, former och färger. Upptäck vårt utbud av divansoffor för olika smaker och hitta din favorit!

 

Divansoffor i olika utföranden

Divansoffor är perfekta för stunder av avkoppling och vila. Divan är en orientalisk inspirerad soffmodell med ursprung från den franska rokokon. En soffa med divan är designad med ett armstöd på ena sidan och en förlängd sittsektion på den andra. Designen bjuder in den sittande att lägga upp benen i en bekväm liggställning och ger divansoffan dess enastående komfort. Detta gör det ganska enkelt att förstå varför divansoffan är en så älskvärd och populär soffmodell. Det finns även modeller med ett “öppet avslut” där soffans hörn avslutas utan armstöd, vilket gör den en något längre liggdel. Dessa soffor kallas för U-soffor eller L-soffa. Många benämner även denna modell som schäslongsoffa eftersom den, liksom den franska fristående möbeln schäslong, anses avsedd som liggmöbel snarare än sittmöbel.

 

Inred smart, snyggt och bekvämt!

Vill du kunna sitta eller ligga riktigt bekvämt är en divansoffa eller u formad soffa är utmärkt val. Dessutom är det en perfekt soffmodell om du önskar skapa ett öppet och luftigt intryck eftersom den med fördel kan möbleras med divanen eller det öppna avslutet längs med en vägg. Detta möjliggör att du kan utnyttja ditt vardagsrumsutrymme optimalt, och skapa en öppen och inbjudande känsla. Samtidigt kan använda soffan på motsatt vis, det vill säga använda divanen som en avgränsare i ett rum med exempelvis öppen planlösning. Höger- eller vänsterställd? Hos oss kan du välja mellan olika divansoffor och u soffor med soffans divandel till höger eller vänster, samt vändbara divansoffor där du är fri att välja om divandelen ska vara till vänster eller höger. Det kan vara bra att veta att denna produktbeskrivning är gäller ut betraktarens perspektiv, vilket betyder att när du står framför soffan så är det ditt höger och vänster som gäller och tvärtom om du sitter i soffan.

 

Att välja divansoffa eller u soffa

Vi erbjuder ett gediget utbud av divanssoffor och u soffor i olika varianter, storlekar och stilar. Detta gör att det kanske kan vara lite klurigt att välja en som passar just dig och ditt hem, men du kan vara lugn - Vi hjälper dig att hitta den perfekta, billiga divansoffan. En bra start är att ta ställning till nedanstående faktorer.

Storlek & Antal sittplatser

Hur många är ni i familjen, och vilken storlek har rummet där soffan ska placeras? Letar du efter en liten divansoffa, eller en stor u soffa med gediget med sittplatser? När du väljer divansoffa eller u soffa bör du ta ställning till familjens storlek, samt vilket utrymme ni har till ert förfogande. Det är alltid en bra idé att mäta upp och markera ytan där soffan är tänkt att stå. På så sätt kan tydligt avgöra hur stor plats den tar av rummet.

Behov

Fundera på vilka behov du har av din soffa. Är soffan tänkt att enbart fungera som samlingsplats för samtal och umgänge, eller är du kanske ute efter en multifunktionell u soffa som som fungera som extra sovplats vid behov? I vårt sortiment hittar du divanbäddsoffor i olika storlekar och utföranden.

Form

Är du ute efter en inbjudande soffa med öppet avslut åt höger eller vänster? Eller letar du kanske till och med efter en gedigen dubbeldivansoffa? Ett tips när du väljer form på din divansoffa är att grunda ditt val på rummet där den ska stå i. Har du ett stort rum med ökar givetvis valmöjligheterna.

Material

Du hittar våra divansoffor och u soffor i många olika material, allt från tyg till skinn och läder. När du väljer material bör du ta ställning till både praktiska och etiska aspekter. En divansoffa i skinn eller läder ger ett läckert intryck, och materialet blir även vackrare med åren. Materialet är relativt enkelt att underhålla, och oftast är det bara att torka av exempelvis spill med en våt trasa. För extra skydd rekommenderar vi att soffan behandlas med lädervårdsprodukter. Om du väljer någon av våra divansoffor eller u soffor i tyg kan du räkna med att få en slitstark soffa att lita på i många år. Vill du ha en känsla av lyx och exklusivitet väljer du divansoffa i sammet.

Färg

Hos oss har du många färger att välja mellan. Neutrala färger som en vitt, svart och grått är stilrena och passar med de flesta inredningsstilar och färgkombinationer. Samtidigt kan en divansoffa i en rött bli en härlig färgklick i såväl det trendiga hemmet, som det klassiska eller retroinspirerade. Oavsett om du är ute efter en riktig färgklick, eller en neutral beige divansoffa så kan du välja mellan olika färger och nyanser för att hitta just din favoritfärg. Riktigt mörka och ljusa tyger är stilrena och vackra, men tänk på att de är lite extra känsliga för smuts och spill. För att undvika att färgerna bleks ut bör du även försöka skydda dem från direkt solljus.

 

Köp billig divansoffa online

När du vill kunna sträcka ut dig på en riktigt skön soffa så är en divansoffa något för dig. Du vet väl om att vi har 12 års garanti på alla soffor? Dessutom får du alltid fri frakt och 365 dagars öppet köp hos oss! Att köpa en divansoffa eller u soffa kan ge ditt vardagsrum ett riktigt lyft, och varför inte passa på att köpa ett soffbord till din divansoffa? Eller en matta att sätta ner fötterna på? Hos oss hittar du allt du kan tänkas behöva för ett komplett vardagsrum med känsla för både stil och komfort. Vi erbjuder även prydnadskuddar, filtar och plädar, belysning och mycket mer så att du kan höja mysfaktorn rejält i ditt vardagsrum.

Filtrera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Förvaring
Tvättbar
Serie
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Antal personer
Form
Placering
Funktion
Bäddmått
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Avtagbar klädsel
Leverans inom 2-6 vardagar
Kampanj