Skippa sidhuvud och gå vidare.

Till dig - 300 kr extra rabatt på allt!* Ange kod: 300OFF

Upphör om:

*Gäller när du handlar för minst 4 000 kr. 

Visar 24 av 46 produkter
12

En bricka eller ett fat kan vara både snygga och praktiska och har ofta flera olika användningsområden. Brickor är ett utmärkt sätt att bära med sig saker när du dukar bordet både inomhus och utomhus. Du kan också använda ditt serveringsfat som en födelsedagsbricka till tårtan på kalaset, en dekorationsbricka att ha kryddor på i köket eller varför inte en ostbricka till fredagsmyset. Oavsett om du ska servera mat och dryck eller använda din bricka som en inredningsdetalj har vi på Chilli utbudet för dig. Spana in vårt sortiment och hitta en ny bricka eller ett fat billigt online.

Vanliga frågor och svar

  • Vilken serveringsbricka ska jag köpa?

    Fundera på vad du ska använda din bricka till. Du kan använda din bricka som ett uppläggningsfat, serveringsfat, som frukostbricka eller en snurrbricka till tacos. Möjligheterna är oändliga. Brickor kan vara både praktiska och dekorativa så reflektera även över vilken form och vilket material som blir snyggt i just ditt hem. En serveringsbricka i trä eller marmor får gärna stå framme som en inredningsdetalj även när den inte används. En bricka i plast är toppen om du har barn. Brickor i plast är nämligen lätta i vikt och enkla att rengöra. Om du planerar att servera mat och dryck ute i trädgården eller på altanen kan du köpa ett serveringsfat med lock för att hålla kryp och getingar borta. Ska du bära mycket är en serveringsbricka med handtag och kant att föredra. När du väljer serveringsbricka bör du också fundera på hur stor bricka du behöver.
  • Hur stora fat behöver jag?

    Hur stora serveringsfat du behöver avgör du helt enkelt beroende på fatets användningsområde. Ett stort serveringsfat passar bra till födelsedagsfirandet och när du har gäster på besök. Då kan du förflytta drycker och mat smidigt och enkelt. Små frukostbrickor kan istället användas som fat till smörgåsen eller när du vill ställa ner kaffekoppen i vardagsrummet utan att lämna fläckar på bordet. Kanske vill du ha en liten bricka som prydnad och en större som du använder när du serverar frukost på sängen eller mat och dryck till gäster.
  • Vilken form på serveringsfat och serveringsbricka ska jag köpa?

    Ett tips är att välja bricka beroende på var i hemmet den ska placeras. En rund serveringsbricka ger ett mjukt intryck och passar snyggt på ett runt eller ovalt bord. Om du ska servera en rund tårta blir det allra snyggast på en rund bricka. En rektangulär eller fyrkantig bricka framhäver ett rektangulärt bords raka linjer. Du kan också välja form på brickan beroende på var du ska förvara den. I slutändan är brickans form en smaksak och helt upp till dig och dina preferenser.