Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu - upp till 60% rabatt på sommarens utemöbler!

Visar 12 av 12 produkter

Det sägs att vi äter med ögonen och visst stämmer det! Ett snyggt uppläggningsfat är pricken över i oavsett om det vankas fest för vänner eller om familjen samlas för söndagsmiddag. Dekorera festdukningen med fina uppläggningsfat som du serverar mat, tillbehör, frukt eller kakor på. Hos oss på Chilli hittar du både stora och små uppläggningsfat och serveringsfat i olika färger och utförande för att du ska kunna välja ett fat som passar just ditt hem. Välkommen att spana in utbudet och köp ditt uppläggningsfat billigt online.

Vanliga frågor och svar

  • Vad kan ett uppläggningsfat användas till?

    Serveringsfat och uppläggningsfat kan användas för att servera middagen både till vardags och fest. Det är bra att ha fler än ett fat för olika slags måltider och tillfällen. Kanske behöver du ett uppläggningsfat för fisk och ett djupare fat för pasta eller sallad. Uppläggningsfat behöver dock inte bara vara praktiska, de kan vara vackra att se på också. Till helgmiddagen eller bjudningen vill du kanske servera maten på ett fint uppläggningsfat i keramik eller ett serveringsfat i porslin. Du kan också använda ditt uppläggningsfat som inredningsdetalj och låta det stå framme på bordet som ett dekorativt grönsaks- eller fruktfat.
  • Hur stort uppläggningsfat behöver jag?

    Uppläggningsfat har flera olika användningsområden och hur stort fat du behöver beror på vad du ska använda det till. Om du ska servera mat till många personer kan du använda ett stort serveringsfat till huvudrätten och flera små fat för de olika tillbehören. Ett litet fat kan fungera bra som frukostbricka till smörgåsen eller som en snygg detalj i kök eller matsal.
  • Vilken färg och form ska jag välja på mitt uppläggningsfat?

    Ditt val av form och färg sätter stilen i ditt kök eller i din matsal. När du ska duka upp för bjudningar eller fest kanske du vill matcha dina uppläggningsfat och serveringsfat med resten av dukningen. Då skapar du en enhetlig och genomtänkt känsla. Du kan också låta dina fat bli en färgklick i en annars neutral dukning. När det kommer till form kan du välja ett ovalt, runt eller avlångt fat för ett mjukt och romantiskt intryck medan ett kantigt, asymmetriskt eller rektangulärt fat istället ger en modern touch.